Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Το μέλλον είναι οι πλωτές πολιτείες;

Έτσι φαίνεται να πιστεύει ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Pay-Pal
Ο συνιδρυτής της εταιρείας Pay-Pal και δισεκατομμυριούχος Peter Thiel, χορήγησε το ινστιτούτο Seasteading με 1,25 εκατομμύρια δολάρια.

Το εν λόγω ίδρυμα φιλοδοξεί να κατασκευάσει μια πλωτή αποικία, μέσα στα διεθνή ύδατα, απελευθερώνοντας τα μέλη του και τους ομοϊδεάτες στοχαστές τους ώστε να ζήσουν βάση πιο απελευθερωτικών ιδεολογιών.

Ο κύριος Thiel, οραματίζεται αυτήν την πλωτή πολιτεία να κατασκευαστεί πάνω σε μία πλατφόρμα παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούν για την εξόρυξη πετρελαίου και να αγκυροβολήσει σε περιοχές όπου δεν διέπονται από κανονισμούς, νόμους και χρηστά ήθη. Το ινστιτούτο διακηρύττει ότι οι κάτοικοί του θα είναι ελεύθεροι να επιλέξουν οι ίδιοι ποιοι θα τους κυβερνούν, από να το να είναι εγκλωβισμένοι από κυβερνήσεις που τους επιβάλλονται.

Σύμφωνα με το όραμά τους, στο θαλάσσιο αυτό «κράτος» δεν θα υπάρχει πρόνοια, θα διέπεται από πιο χαλαρές προδιαγραφές για τα κτίρια, δεν θα υπάρχει ανάγκη για ελάχιστο μισθό και οι περιορισμοί για τα όπλα θα είναι επίσης ελάχιστοι.

Με στόχο δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους μέχρι το 2050, το ινστιτούτο αναφέρει ότι τα αρχιτεκτονικά σχέδια περιλαμβάνουν μία κινητή ξεχωριστή δομή, ικανή να φιλοξενήσει 270 κατοίκους και θα είναι πετρελαιοκίνητο. Ο απώτερος σκοπός είναι δημιουργηθούν τελικά εκατοντάδες τέτοιες πλατφόρμες οι οποίες θα συνδέονται μεταξύ τους.

Ο Patri Friedman, πρώην μηχανικός της Google, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, ανακοίνωσε πως ελπίζουν μέσα στον επόμενο χρόνο να εγκαινιάσουν έναν στολίσκο πλωτών γραφείων στο Σαν Φρανσίσκο τον επόμενο χρόνο.









www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου