Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει τη δυνατότητα λειτουργίας των ολοήμερων προγραμμάτων και σε σχολεία με λιγότερους από 60 μαθητές, σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικότητα, ορεινότητα, δυσχέρειες πρόσβασης, χαμηλά εκπαιδευτικά αποτελέσματα κ.λπ.).
Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο της υφυπουργού Παιδείας, Eύης Χριστοφιλοπούλου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της Ν.Δ., Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, για τη λειτουργία των ολοήμερων προγραμμάτων σε ολιγοθέσια σχολεία.
Όπως υπενθυμίζει η υφυπουργός, οι προϋποθέσεις λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος σε δημοτικά σχολεία με οργανικότητα 6θέσια και κάτω είναι να είναι εγγεγραμμένοι και να φοιτούν στο σχολείο τουλάχιστον 60 μαθητές και να μετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα τουλάχιστον 15 μαθητές, των οποίων οι γονείς είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι ή ο ένας εργαζόμενος και ο άλλος άνεργος, προσκομίζοντας βεβαίωση του φορέα ασφάλισης.
Εάν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ο αριθμός των μαθητών γίνει μικρότερος των 15 μαθητών, το πρόγραμμα παύει να λειτουργεί.
Πάντως, ως προς το ενδεχόμενο να λειτουργεί το ολοήμερο πρόγραμμα και σε σχολεία με λιγότερους από 60 μαθητές, η κα Χριστοφιλοπούλου διευκρινίζει ότι σε κάθε περίπτωση οι μετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές δεν μπορεί να είναι λιγότεροι από δεκαπέντε.
Η βουλευτής της Ν.Δ. εκτιμά ότι το Υπουργείο Παιδείας προχωράει στην κατάργηση των ολοήμερων προγραμμάτων για τα ολιγοθέσια σχολεία, καταγγέλλοντας ότι, με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για τη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος, αποκλείονται μαθητές των ολιγοθέσιων σχολείων από ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, μέσω της αγωγής που προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου