Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Τι τρώμε;...





  
    "Χοιρινή Τηγανιά με 
        Αμπελοφάσουλα"









Συστατικά
* 1 κιλό χοιρινή πανσέτα
* 400 γρ. αμπελοφάσουλα
* 1/2 λεμόνι (χυμό)
* 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 2 σκόρδα ψιλοκομμένα
* 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 1 φλυτζ. κρασί κόκκινο
* ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
* αλάτι χοντρό
* πιπέρι φρέσκο

Κόβουμε τη πανσέτα σε μικρές λωρίδες, αλατοπιπέρωνουμε, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το μισό λεμόνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ για 20 λεπτά.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σουρώνουμε.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το χοιρινό, τα αμπελοφάσουλα και τσιγαρίζουμε για άλλα 7-8 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα το χοιρινό.
Σβήνουμε με το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και μετά με το κρασί. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Δοκιμάζουμε και αποσύρουμε ανάλογα με τα γούστα μας.

Καλή σας όρεξη...

http://www.clickatlife.gr/syntages

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου