Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Συντριβή ελικοπτέρου στη ζούγκλα της Ταϊλάνδης

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk συνετρίβη σε λόφο στη ζούγκλα κατά μήκος των συνόρων της Ταϊλάνδης με την Μιανμάρ, ενώ βρισκόταν σε αποστολή για την ανάσυρση των σορών πέντε στρατιωτικών που είχαν σκοτωθεί το Σαββατοκύριακο, πάλι σε συντριβή ελικοπτέρου.

Στο αμερικανικής κατασκευής ελικόπτερο επέβαιναν εννέα άτομα, ένας εικονολήπτης και οκτώ στρατιωτικοί. Στην περιοχή Πετσαμπούρι, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, υπήρχε χαμηλή ορατότητα.

Το πρώτο ελικόπτερο, το οποίο χρονολογούνταν από την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ, είχε σταλεί για να εντοπίσει κρατικούς λειτουργούς που είχαν χαθεί στη ζούγκλα.

Ανάμεσα στους στρατιωτικούς οι οποίοι σκοτώθηκαν σήμερα ήταν ένας ταξίαρχος, ο Ταουάν Ρουενγκσρί, διοικητής των δυνάμεων δυτικά της Μπανγκόκ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ένοπλων δυνάμεων «δύο ομάδες ανθρώπων στην περιοχή άκουσαν μια έκρηξη από το Μπλακ Χοκ, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί η τύχη όσων επέβαιναν σε αυτό».

Σύμφωνα με έναν δεύτερο αξιωματικό, «ελπίζουμε ότι υπάρχουν επιζώντες, αλλά δεν στέλνουμε άλλο ελικόπτερο εκεί». Στην περιοχή στάλθηκαν άνδρες του πεζικού για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες και να ανασύρουν τις σορούς των θυμάτων.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου