Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Τι τρώμε;...





  
    "Σπαγγέτι με κεφτεδάκια"









Η αγαπημένη των μαφιόζων! Στις περισσότερες ταινίες τέτοιου περιεχομένου υπάρχει και μια σκηνή που τρώνε το εν λόγω σπαγγέτι. Κάτι ξέρουν!!!

ΥΛΙΚΑ
Για τα κεφτεδάκια
½ πακέτο σπαγγέτι
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
spaghetti me keftedakia1 αυγό
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
¾ φλυτζανιού τριμμένη ψίχα ψωμιού
¼ φλυτανιού νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
750γρ. ντομάτες ή την αντίστοιχη ποσότητα σε κονσέρβα
μια πρέζα ζάχαρη εφόσον οι ντομάτες είναι φρέσκιες
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (προς το τέλος του μαγειρέματος)
αλάτι/ πιπέρι

παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύετε το ψωμί με το νερό. Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνετε πολύ καλά αναμιγνύοντάς τα όλα μαζί. Τα πλάθετε σε μικρές μπαλίτσες, περίπου όσο το μέγεθος ενός μικρού καρυδιού. Τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε τα κεφτεδάκια στην άκρη.
Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα, εκτός από το βασιλικό που θα τον προσθέσετε 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κεφτεδάκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό για 1 ώρα περίπου μισοσκεπάζοντάς το με ένα καπάκι και ανακατεύοντάς το αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Βράζετε το σπαγγέτι προσθέτοντας μια κουταλιά ελαιόλαδο στο νερό. Κατόπιν το στραγγίζετε και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα και γύρω- γύρω τα κεφτεδάκια. Σερβίρετε αμέσως.
Τη σάλτσα αυτή μπορείτε να την καταψύξετε σε δόσεις.

Αλίκη Μάρα- Σαχίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου