Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

“ΟΥΛΛΟΙ ΟΙ ΣΣΥΛΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ”

Προσωπικά καμιά ασυνέπεια του ΠΑΣΟΚ δεν μου προκαλεί έκπληξη ή ναυτία.
Ναυτία όμως μου προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα ιεράρχες, οι οποίοι εξακολουθούν να επενδύουν ελπίδες αισιοδοξίας στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Με οδυνηρή έκπληξη διάβασα άρθρο του καλά ενημερωμένου για τα εκκλησιαστικά παρασκήνια κ. Ν. Παπαχρήστου, στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ, με το οποίο μας πληροφορεί ότι στην Ιεραρχία υπάρχει κλίμα ευφορίας εξαιτίας της ανάληψης της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης και του νευραλγικού υπουργείου οικονομίας από τον κ. Βενιζέλο.
Προσπαθώ με κάθε ειλικρίνεια να κατανοήσω τους λόγους της αισιοδοξίας χωρίς καμιά απολύτως επιτυχία.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;
Καταρχήν ο κ. Βενιζέλος δεν είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ;
Υπάρχουν φερέγγυοι άνθρωποι στο ΠΑΣΟΚ;
Αλήθεια;
Από πότε;
Γιατί δεν ύψωσαν τη φωνή τους εναντίον της στάσης των Σημίτη - Παπανδρέου για το σχέδιο Ανάν;
Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι το ίδιο πρόσωπο που, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ανδρέα Παπανδρέου, έκανε τις κατάπτυστες δηλώσεις για να κουκουλώσει τις επεμβάσεις της μεγαλοκυράς της Εκάλης για να αδικηθεί - για μια ακόμη φορά - ο Σεβασμιότατος Αττικής, τη επεμβάσει του τότε Μητροπολίτη Θηβών και νυν Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου;
Πόσο φερέγγυος μπορεί να θεωρηθεί ένας άνθρωπος που συνεργάστηκε τόσο στενά χωρίς να κάνει ποτέ αντιπολίτευση - έστω και εσωκομματική -, σε ένα τόσο βαθύτατα διεφθαρμένο πολιτικό όπως τον Ανδρέα Παπανδρέου;

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ ΑΛΛΑ...
Εύχομαι εκ βάθους καρδίας τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν να διαψεύσουν απόλυτα τους ενδοιασμούς μου για τον κ. Βενιζέλο και το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Για την ώρα όμως - και μέχρις ότου διαψευστούν οι φόβοι μου - θα μου επιτρέψετε να αναφέρω για τον κ. Βενιζέλο και τους άλλους που ανέλαβαν υπουργικά χαρτοφυλάκια με τον τελευταίο ανασχηματισμό ότι ισχύει το ρητό “ούλλοι οι σσύλλοι μια γενιά”.
Οι κυπριακής καταγωγής Έλληνες δεν έχουν δυσκολία να αντιληφθούν το νόημα του ρητού. Οι άλλοι Ελληνες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με το Κυπριακό ιδίωμα ας ανατρέξουν σε φίλους τους Κυπρίους ή σε κάποιο λεξικό.
Και για να αφήσω κατά μέρος τα αστεία.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Το νέο κυβερνητικό σχήμα έβαλε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε καίρια κυβερνητικά πόστα.
Αφού είναι όλοι onboard έχουν κάθε λόγο να κάνουν ότι μπορούν για να μη φουντάρει το καράβι και έτσι καμιά εσωκομματική αντιπολίτευση δεν θα έχει πια νόημα. “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό για να σπρώξει την Ελλάδα στο γκρεμό” είναι το νέο τους σύνθημα.
Ποιος θα ξεσηκωθεί τώρα να φέρει αντίρρηση για την “κάρτα του πολίτη”, την εμπέδωση των συνωμοσιών κατά του μαθήματος των θρησευτικων ή για άλλα θέματα που θα μπορούσαν - υπό άλλες συνθήκες - να γίνουν ευκαιρίες πιέσεως, σε παραγκωνισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

1 σχόλιο:

  1. επεξηγω για οσους δεν ειναι εξοικειωμενοι με την κυπρική διαλεκτο ότι σημαινει ότι ολοι οι σκυλλοι ανηκουν στην ιδια ρατσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή