Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Βρήκαν τις κότες με τα χρυσά αβγά

Σε φλέβα χρυσού αναδεικνύεται η υπόθεση τακτοποίησης παρανομιών σε ημιυπαίθριους, πιλοτές, υπόγεια, σοφίτες κ.λπ. Υπολογίζεται ότι θα υποβληθούν πάνω από 750.000 αιτήσεις που αφορούν περίπου 1,2 εκατ. παράνομους χώρους. 
Χθες ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε νέα, την τρίτη κατά σειρά, παράταση της προθεσμίας που έληγε στις 28 Ιουνίου τουλάχιστον ώς το τέλος Οκτωβρίου.
Ως τις 22 Ιουνίου είχαν υποβληθεί 618.334 δηλώσεις, ενώ τις τελευταίες ημέρες οι ρυθμοί είχαν αυξηθεί και έφταναν τις 3.000 την ημέρα.
Τα έσοδα είναι τόσο ικανοποιητικά, ώστε καλύπτεται ο στόχος του φετινού προϋπολογισμού για εισπράξεις 300 εκατ. ευρώ από αυθαίρετα, καθώς και οι νέες υποχρεώσεις από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το οποίο προβλέπει άλλα 300 εκατ. ευρώ.
Με βάση ανεπίσημα στοιχεία, έως τώρα οι ιδιοκτήτες έχουν καταβάλει πάνω από 650 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι στο τέλος του 2012 τα έσοδα από το συγεκριμένο μέτρο θα φτάσουν τα 2 δισ. ευρώ! Από τα ποσά που έχουν εισπραχθεί ώς τώρα περίπου 150 εκατ. αντιπροσωπεύουν τα παράβολα κατάθεσης φακέλου και πήγαν κατ' ευθείαν στα δημόσια ταμεία.
Τα υπόλοιπα 500 εκατ. κατατέθηκαν μέσω των τραπεζών υπέρ του νεοσύστατου πράσινου ταμείου του υπουργείου Περιβάλλοντος και αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελούν ένα μικρό μέρος των αναμενόμενων εσόδων, αφού οι οφειλές προβλέπεται να καταβληθούν σε δόσεις ώς το τέλος του 2012. Οι εισπράξεις αφορούν την πρώτη δόση και τις περιπτώσεις που για διάφορους λόγους οι ιδιοκτήτες κατέθεσαν εφάπαξ την οφειλή και είχαν έκπτωση 10%.

Χ.ΤΖ.
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου