Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τι τρώμε;...





  
    "Παπαρδέλες με Γαύρο Μαρινάτο 
         και Σάλτσα από Αντζούγιες"








Συστατικά
* 500 γρ. ζυμαρικά  παπαρδέλες
* λίγο ελαιόλαδο
* αλάτι χοντρό
* 100 γρ. γαύρο μαρινάτο
* για τη σάλτσα:
* 5 ντομάτες ώριμες
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 2 σκελ. σκόρδο
* 4 αντζούγιες
* 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
* 10 κλωνάρια μαϊντανό
* αλάτι χοντρό
* πιπέρι φρέσκο
* πιπέρι κόκκινο
* λίγο ζάχαρη

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βράζουμε τις παπαρδέλες, σε κοχλάζον αλατισμένο νερό, για 2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που λέει το πακέτο. Κρατάμε 2 ποτήρια νερό από το βρασμό, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε ελαφρώς με κρύο νερό.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα:
Σε ένα γουδοχέρι χτυπάμε τις αντζούγιες μάζί με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις αντζούγιες και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι λίγο, πιπέρια, τη ζάχαρη, λίγο νερό από το βρασμό (από τις παπαρδέλες) και βράζουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας και να μειωθεί ο όγκος της.
Ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με τις παπαρδέλες σε μία κατσαρόλα ή μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από το βρασμό και βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα.
Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα, προσθέτουμε το γαύρο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και με λίγο φρέσκο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη…

http://www.clickatlife.gr/syntages

1 σχόλιο: