Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Γιατί ο Γ. Ραγκούσης δεν σήκωνε το τηλέφωνο στον Παπανδρέου

Η μετακίνηση του Γιάννη Ραγκούση από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι ενδεικτική της δυσαρέσκειας την οποία προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η ανεπάρκεια της υλοποίησης του έργου του στο προηγούμενο κυβερνητικό του πόστο.

Στον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος θεωρείται ένας εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και μέχρι την Παρασκευή ήταν ο πρώτος τη τάξει υπουργός, χρεώνονται παραλείψεις στον Καλλικράτη, η αποτυχία της υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα της κατασκευής ΧΥΤΥ στην Κερατέα, αλαζονεία, αλλά και σκληρότητα, χαρακτηριστικά τα οποίες λέγεται ότι είχε επιδείξει όλους τους μήνες της θητείας του στο υπουργείο Εσωτερικών, προκαλώντας αντιδράσεις σε κύκλους του κυβερνώντος κόμματος.

Ένα ακόμη δείγμα της δυσαρέσκειας του Μεγάρου Μαξίμου για τον Γιάννη Ραγκούση είναι το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε στη νέα κυβέρνηση, η πρώην υφυπουργός Εργασίας και ξαδέλφη του νέου υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Άννα Νταλάρα. Τώρα ο κ. Ραγκούσης είναι υποχρεωμένος να συγκατοικήσει στο νέο του υπουργείο με τον Γιάννη Μαγκριώτη, με τον οποίο, όπως λέγεται, δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων, από τα φοιτητικά τους ακόμη χρόνια.

Όπως αναφέρουν πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος μέχρι το βράδυ της Πέμπτης ήταν βέβαιος ότι δεν θα μετακινείτο από το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά πίστευε επίσης ότι το υπουργείο του θα αναλάμβανε και τις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, βίωσε την υποβάθμισή του ως «στραπατσάρισμα».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου