Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Συνεργασία Microsoft – Facebook

Η εταιρεία Microsoft έχει προχωρήσει σε αρκετά δυνατή συνεργασία με το Facebook δένοντας περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ των δύο εταιρειών-κολοσσών.
Η συνεργασία αφορά την ταύτιση του Facebook με τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft Bing. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Microsoft,η μηχανή αναζήτησης Bing θα καθορίζει τα αποτελέσματα των εμφανίσεων της, βάση των κορυφαίων προτιμήσεων του Facebook μέσω του πλήκτρου “like”.
Επομένως όταν ένας χρήστης αναζητήσει οποιαδήποτε πληροφορία στη μηχανή Bing, θα του εμφανιστούν στην πρώτη σελίδα τα αποτελέσματα που έχουν λάβει τα περισσότερα “like” από χρήστες του Facebook.
Πρόκειται για κάτι εντελώς πρωτοποριακό αφού ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα με τον τρόπο αυτό να βλέπει άμεσα τις προτιμήσεις των χρηστών του Facebook, είτε βρίσκεται συνδεδεμένος στη δημοφιλέστερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είτε όχι.
Ας δούμε λοιπόν κατά πόσο θα λειτουργήσει το νέο εγχείρημα μεταξύ των δύο εταιρειών και κατά πόσο θα αυξηθεί με τον τρόπο αυτό η χρήση της όχι και τόσο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης Bing.

www.secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου