Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τι τρώμε;...





  
"Κροστίνι με πάστα μανιταριών"









Συστατικά
* 1 μπαγκέτα μαύρη
* λίγο βούτυρο μαλακό
* για τη γέμιση:
* 200 γρ. μανιτάρια
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκόρδο
* 10 κλωνάρια μαϊντανό
* αλάτι χοντρό
* λιγό σκόνη τζίντζερ
* 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
* αλάτι χοντρό
* πιπέρι φρέσκο
* 1 κ. σούπας ούζο


Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες, τους αλείφουμε λίγο βούτυρο και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να σκληρύνουν.

Προετοιμάζουμε τη γέμιση…
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τα μανιτάρια. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μόλις αρχίσουν να γίνονται διάφανα σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ (το μυρίζουμε για να καταλάβουμε αν εξατμίστηκε).
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ και μετά ένα λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά.

Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Βάζουμε στα κροστίνι γέμιση και πασπαλίζουμε με λιγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη…

http://www.clickatlife.gr/syntages

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου