Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Hacker συνελήφθηκε ύστερα από δημόσια εμφάνισή του

Γάλλος hacker ο οποίος καυχήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι κατάφερε να διεισδύσει στην πληροφοριακή υποδομή κορυφαίας εταιρείας αμυντικών συστημάτων, συνελήφθηκε και κατηγορήθηκε για παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα, κλοπή απόρρητων δεδομένων και οργανωμένη απάτη.
Ο κακόβουλος εισβολέας εμφανίστηκε στο κανάλι France 2 στην εκπομπή με τίτλο “Complément d’enquête” (Further investigation) και δήλωσε ότι έχει καταφέρει να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα που ανήκουν στον γαλλικό στρατό και στην εταιρεία Thales Group, η οποία εξειδικεύεται στην αεροδιαστημική, τεχνολογίες ασφάλειας και γενικότερα σε αμυντικά συστήματα.
Με τη λήξη της εκπομπής, η εταιρεία δήλωσε ότι ο εν λόγο hacker απέσπασε απόρρητες πληροφορίες και δεδομένα από το εσωτερικό της δίκτυο, ο οποίος και συνελήφθηκε από τις γαλλικές αρχές στο Παρίσι.
Κατά τη διεξαγωγή έρευνας στον προσωπικό υπολογιστή του κακόβουλου χρήστη, βρέθηκαν λεπτομέρειες εκατοντάδων τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών.
Ο κακόβουλος χρήστης δήλωσε στη συνέντευξή του ότι είναι “ακτιβιστής”, μέλος της ομάδας των Anonymous.

www.secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου