Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Κατέρρευσε ο Νίκολιτς

Κατέρρευσε ο ΝίκολιτςΚατέρρρευσε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο ο πρόεδρος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), Τόμισλαβ Νίκολιτς, που έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας πιέζοντας για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Σερβία.
Ο Νίκολιτς σταμάτησε να δέχεται τροφή και νερό από το Σάββατο, προσπαθώντας να πείσει τον πρόεδρο της χώρας, Μπόρις Τάντιτς, να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.
«Ο Νίκολιτς αρνείται τη θεραπεία, η κατάστασή του είναι σοβαρή και έχει υψηλή πίεση, είπε ο Μομτσίλο Μπάμπιτς, γιατρός στην Κλινική του Βελιγραδίου. «Προσπαθούμε να τον πείσουμε να δεχτεί τη θεραπεία», πρόσθεσε.
Ο Τάντιτς, ο οποίος επισκέφθηκε τον Νίκολιτς στο γραφείο του στο κοινοβούλιο την Κυριακή και του ζήτησε να τερματίσει την απεργία πείνας, είπε ότι θα προκηρύξει εκλογές μόνο αφότου η Σερβία καταφέρει να μπει στη λίστα των υποψήφιων προς ένταξη στην ΕΕ χωρών, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα φέτος.
«Ο Νίκολις πιστεύει ότι ο τρόπος του είναι ο σωστός. Θα συνεχίσω να προσπαθώ να τον πείσω να σταματήσει την απεργία πείνας», είπε ο πρόεδρος.
Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Αλεξάντερ Βούτσιτς, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο 59χρονος Νίκολιτς "πονάει και έχει σπασμούς" και για το λόγοα αυτό μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου