Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πλήρης κάλυψη για Ψωμιάδη από ΝΔ

Πλήρη κάλυψη στον Παναγιώτη Ψωμιάδη προσέφερε σήμερα η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της, σχετικά με την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

«Ασφαλώς στηρίζουμε τον κ. Ψωμιάδη και ευχόμαστε να ξεπεράσει σύντομα τη δικαστική και τη διοικητική περιπέτεια», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είχε δύο φορές τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ψωμιάδη, μια πριν από την ανακοίνωση της απόφασης και μια μετά.

Στη Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζουν πως ο κ. Ψωμιάδης προτού να προχωρήσει στη μείωση του προστίμου είχε τη σύμφωνη γνώμη και της νομικής του υπηρεσίας, ενώ επισημαίνουν πως ο τότε νομάρχης προέβη στην κίνηση αυτή για ανθρωπιστικούς λόγους.

Υπενθυμίζοντας πως η διοικητική ποινή δεν επιβάλλεται από δικαστικά όργανα, αλλά από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ουσιαστικά από τον αρμόδιο Υπουργό, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζητά από τον κ. Ραγκούση να λάβει υπόψη του ότι ο νόμος για τον "Καλλικράτη" ισχύει από 1-1-2011 και δεν έχει αναδρομική ισχύ, όπως και το γεγονός ότι η επιβολή της αργίας διατάσσεται όταν η ποινική παράβαση έχει τελεστεί από πρόσωπο που έχει την ιδιότητα του Περιφερειάρχη κατά το χρόνο που συνέβη η παράβαση.

Ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε την Πέμπτη σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή επειδή είχε μειώσει από 88.000 σε μόλις 5.000 ευρώ τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων ο οποίος είχε συλληφθεί επανειλημμένως για νοθεία καυσίμων.

Καταπέλτης κατά του Π. Ψωμιάδη ήταν ο εισαγγελέας της έδρας ο οποίος στην αγόρευσή του είπε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «δείχνει τη θρασύτητα της Αρχής Ψωμιάδη».

Απολογούμενος στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, που εκδίκασε την υπόθεση την περασμένη Πέμπτη, ο Π. Ψωμιάδης υποστήριξε πως «έδρασε καθ' όλα νόμιμα», απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί δόλου, αφού, όπως είπε, δεν είχε καμία προσωπική σχέση με τον επιχειρηματία.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η μείωση των προστίμων κινήθηκε μέσα στα νόμιμα πλαίσια κι ότι έπραξε όπως θεώρησε ό,τι είναι ανθρωπίνως σωστό, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση του πρατηριούχου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιος Σώκος, το επόμενο χρονικό διάστημα -και μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου και τη λάβει στα χέρια του- ο ίδιος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα θέσει τον Π. Ψωμιάδη σε προσωρινή αργία από το αξίωμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Εν συνέχεια, θα διαβιβάσει την απόφαση στο υπουργείο Εσωτερικών για την επικύρωση της διαθεσιμότητας.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου