Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δυσοίωνα τα μηνύματα ενόψει του ΔΣ της Τρίτης

Δυσοίωνα τα μηνύματα ενόψει του ΔΣ της ΤρίτηςΤα μηνύματα ενόψει του κρίσιμου ΔΣ της Τρίτης μόνο ευοίωνα δεν είναι για τον Παναθηναϊκό, όπερ σημαίνει πως αν δεν εγκριθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τότε η ΠΑΕ θα προχωρήσει σε πωλήσεις βασικών παικτών και σε δάνεια για να μην υπάρξει στάση πληρωμών.

Τα ταμεία της ΠΑΕ είναι άδεια και το έλλειμμα για την εφετινή περίοδο αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ, ενώ προβλέπεται πως θα φτάσει τα 26 εκ. ευρώ την επόμενη περίοδο, εφόσον διατηρηθεί το ίδιο μπάτζετ. Επομένως οι περικοπές είναι μονόδρομος αλλά για να μην είναι οδυνηρές και για να μη ζήσει ο Παναθηναϊκός καταστάσεις που δεν τις έχει βιώσει ποτέ, οι μέτοχοι καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Τα μηνύματα, ωστόσο, δεν είναι αισιόδοξα για το μέλλον του συλλόγου και το αδιέξοδο βρίσκεται προ των πυλών. Ουδείς δείχνει τη διάθεση να βγει μπροστά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και εν μέσω της πίεσης του κόσμου που δεν μπορεί να δεχτεί πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ένα βήμα πριν από το Δ.Ν.Τ. και είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε πωλήσεις παικτών, ενδεχομένως και του Σισέ!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. θα υπάρξουν δύο προτάσεις από τη διοικούσα επιτροπή. Πιο συγκεκριμένα να γίνει Α.Μ.Κ κατά 10 εκ. ευρώ ή κατά 15 εκ. ευρώ, ενώ και οι δύο προτάσεις προβλέπουν πλάνο περικοπών με μείωση του μπάτζετ.

Αν εγκριθεί από το Δ.Σ. η Α.Μ.Κ. ο Παναθηναϊκός παίρνει βαθιά ανάσα με τη δέσμευση των μετόχων, καταστρώνει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν με μεγαλύτερη ηρεμία και παράλληλα κερδίζει χρόνο. Ωστόσο δεν σημαίνει πως λύθηκε το πρόβλημα. Άλλωστε θα χρειαστούν περίπου 2 μήνες για να μπουν τα λεφτά της αύξησης, ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο πως οι μέτοχοι θα τα βάλουν στη συνέχεια.

Άλλωστε πέρσι τον Μάρτιο υπήρξε ομόφωνη απόφαση για Α.Μ.Κ ύψους 15 εκ. ευρώ, όμως μπήκαν τελικά 9 εκ. ευρώ και μάλιστα τον Οκτώβριο! Μην ξεχνάμε πως οι μέτοχοι διαφωνούν σχετικά με τα χρήματα που θα βάλει ο καθένας αλλά και ο άλλος και το πιγκ πογκ ενδέχεται να συνεχιστεί για καιρό.

Το εφιαλτικό σενάριο για τον Παναθηναϊκό θα είναι να μην εγκριθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν μεταξύ των μετόχων. Σε αυτή την περίπτωση ξεκινούν μαύρες μέρες για το σύλλογο με πολλές πωλήσεις βασικών παικτών και δάνεια για να μην υπάρξει στάση πληρωμών.

www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου