Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Γκρούεφσκι

Ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ που θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου, τo VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσιάζεται σήμερα στην εφημερίδα των Σκοπίων “Ντνέβνικ” (Dnevnik).
Συγκεκριμένα, το VMRO-DPMNE προηγείται με ποσοστό 24,3%, ενώ η αντιπολιτευόμενη “Σοσιαλδημοκρατική Ένωση” (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, αποσπά ποσοστό 16%.
Έπονται το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, με 8,1% και το αντιπολιτευόμενο “Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών” (DPA) του Μέντουχ Θάτσι, με ποσοστό 3,9%.
Πολύ μεγάλο εμφανίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο ανέρχεται στο 33,2%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το VMRO-DPMNE θα καταλάβει 51 έδρες (από 63 που είχε καταλάβει στις προηγούμενες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2008), το SDSM 32 έδρες (27 στις εκλογές του 2008), το DUI 14 έδρες (18 στις εκλογές του 2008) και το DPA 7 έδρες (11 στις εκλογές του 2008).
Όπως σημειώνει η “Ντνέβνικ”, αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που επαληθευτούν οι εκτιμήσεις αυτές, το VMRO-DPMNE και το DUI θα είναι σε θέση, μετά τις εκλογές της 5ης Ιουνίου, να σχηματίσουν και πάλι κυβέρνηση, έστω και με μειωμένο αριθμό βουλευτών σε σύγκριση με αυτούς που διέθεταν στην Βουλή που διαλύθηκε την Πέμπτη .

www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου