Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Εξουδετέρωσαν αεροπειρατή στη Ρώμη

Ένας άνδρας που αποπειράθηκε να καταλάβει αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στη Ρώμη και να το οδηγήσει στη Λιβύη ώστε να προσγειωθεί στην Τρίπολη εξουδετερώθηκε από το πλήρωμα του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια της πτήσης και στη συνέχεια παραδόθηκε στις ιταλικές Αρχές, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.
Στις 21:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδας) ο άνδρας, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατάγεται από το Καζακστάν, πλησίασε μια αεροσυνοδό κι επιχείρησε να την ακινητοποιήσει με ένα μικρό μαχαίρι. Η πρόθεσή του ήταν να αναγκάσει τους πιλότους να οδηγήσουν το αεροσκάφος στην Τρίπολη χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τους λόγους αυτής του της απόφασης. Η γρήγορη αντίδραση των αεροσυνοδών σε συνδυασμό με την αποτελεσματική συνδρομή ορισμένων επιβατών, οδήγησαν στην εξουδετέρωση του δράστη.
Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Ansa και Agi μετέδωσαν ότι ο επίδοξος αεροπειρατής βρισκόταν σε μεγάλη σύγχυση, βιώνοντας μεγάλη ένταση, την ίδια στιγμή που μια από τις αεροσυνοδούς της πτήσης της Alitalia μεταφέρθηκε σε σταθμό παροχής πρώτων βοηθειών στο αεροδρόμιο της Ρώμης προκειμένου να δεχτεί περιποιήσεις στα ελαφρά τραύματα που υπέστη στην διάρκεια του επεισοδίου με τον επιβάτη.
To αεροσκάφος της Alitalia προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Fiumicino στη Ρώμη στις 22:05 (23:05 ώρα Ελλάδας).

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου