Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Επιστολή του Κογκρέσου στην Apple!

Το ενδιαφέρον του Κογκρέσου τράβηξε το αρχείο που υπάρχει στις συσκευές της Apple και καταγράφει τα αναλυτικά τις τοποθεσίες που πήγε ο χρήστης.

Πριν λίγες μέρες δύο ερευνητές ανακάλυψαν οτι όλες οι συσκευές της Apple με λειτουργικό iOS4 ή νεότερο, καταγράφει μυστικά σε ένα αρχεία το οποίο ονομάζεται consolidated. db, τις συντεταγμένες στις οποίες βρέθηκε το κινητό καθώς και τη χρονική περίοδο.

Απ’ οτι φαίνεται το γεγονός αυτό τράβηξε το ενδιαφέρον της αμερικανικής πολιτικής σκηνής κι έτσι ο Γερουσιαστής Ed Markley έστειλε στον Steve Jobs μία επιστολή με ερωτήσεις που αφορούν το σκοπό της ύπαρξης αυτού του αρχείου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μέρος της επιστολής αυτής:



Πάντως σύμφωνα με δοκιμές που έγιναν από χρήστες φαίνεται πως η Apple δεν παρακολουθεί ακριβώς τις κινήσεις των πελατών της αφού οι συσκευές δεν αποθηκεύουν δεδομένα GPS κι έτσι δεν μπορούν να καταγράψουν που ακριβώς πήγε ο χρήστης, αλλά τις θέσεις πύργων κινητής τηλεφωνίας με τους οποίους επικοινωνούν, καθώς των Wi-Fi Hotspots που περνάει το χρήστης.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν οτι αυτό ίσως να συμβαίνει για μπορεί η συσκευή της Apple, να ξανασυνδεθεί με τους πύργους που είχε συνδεθεί και στο παρελθόν πάντως η εταιρία δεν έχει δώσει για την ώρα κάποια επίσημη απάντηση για τους λόγους που υπάρχει αυτό το αρχείο.

www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου