Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Yπάρχει και φιλότιμο...

Τι κι αν η κρίση έχει βυθίσει τη χώρα και τους κατοίκους της στην απελπισία; Τι κι αν όλοι συζητούν καθημερινά για το οικονομικό αδιέξοδο και την ηθική υπόσταση της κρίσης; Το φιλότιμο φαίνεται ότι δεν χάθηκε ακόμα, όπως αποδεικνύει το περιστατικό, που συνέβη στα Χανιά.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στα «Χανιώτικα Νέα», ο κ. Δημήτρης Πενταράκης σημείωσε ότι το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκε το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, προκειμένου να κάνει ανάληψη του ποσού των 800 ευρώ από το μηχάνημα ΑΤΜ. Ομως, το ΑΤΜ, κατά τον κ. Πενταράκη, του εμφάνισε μήνυμα ότι δεν μπορεί να πάρει το ποσό. Και έτσι ο ίδιος έσπευσε στο αυτοκίνητό του για να πάρει το βιβλιάριο και να κάνει ανάληψη από το ταμείο της Τράπεζας. Στο μεταξύ, όμως, τα χρήματα είχαν βγει από το ΑΤΜ.
Ταυτόχρονα, ένας συνταξιούχος του ΟΤΕ, ο κ. Νίκος Μαλικουτσάκης, βγαίνοντας από την Τράπεζα, είδε μια απόδειξη στο ΑΤΜ και έκπληκτος διαπίστωσε ότι υπήρχε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.
Χωρίς να το σκεφθεί μπήκε ξανά στην Τράπεζα και παρέδωσε τα 800 ευρώ μαζί με το απόκομμα μέσω του οποίου η Τράπεζα μπόρεσε να εντοπίσει τον κ. Πενταράκη.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο κ. Πενταράκης δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την ενέργεια αυτή του συμπολίτη του, σημειώνοντας πόσο σπάνια είναι στους καιρούς που ζούμε, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημοσίως τον κ. Μαλικουτσάκη.

www.zougla.gr

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι τυχαίο που η λέξη φιλότιμο υπάρχει μόνο στην Ελληνικό λεξικό και στους Έλληνες Σταυρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο του!!! Αυτό έχω μόνο να πω και τίποτ' άλλο. Και μη βιαστούν κάποιοι εξυπνάκηδες να τον χαρακτηρίσουν μ..........α , γιατί το να έχεις αξιοπρέπεια, αυτό είναι μαγκιά σήμερα.

    ΄Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή