Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Τρισέ: Η Ιρλανδία μπορεί να τα καταφέρει με το χρέος



Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, επιμένει πως η Ιρλανδία μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των χρεών της. Μιλώντας σε επιτροπή της Ευρωβουλής δήλωσε πως «δεν είναι αδύνατο» για την χώρα να ανταπεξέλθει στα προβλήματα των κρατικών και τραπεζικών της χρεών.
Η δήλωσή του μπορεί να εκληφθεί ως μία επιπλέον απόρριψη εκ μέρους του, του ισχυρισμού του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Michael Noonan πως η Ιρλανδία δεν θα καταφέρει να επωμιστεί το σύνολο των βαρών που έχουν προκαλέσει τα χρέη της.
Την δήλωση αυτή ο Τρισέ την έκανε όταν το μέλος της επιτροπής και στέλεχος του ιρλανδικού κόμματος Fine Gael Gay Mitchell δήλωσε πως είναι αδύνατο για την Ιρλανδία να αντιμετωπίσει συγχρόνως τα κρατικά και τραπεζικά της χρέη ανακτώντας την πιστοληπτική της αξιοπιστία.
Ο Τρισέ απάντησε πως "η υπόθεση εργασίας μου είναι ότι η Ιρλανδία μπορεί να το κάνει και θα το κάνει". Συμπλήρωσε, δε, πως το πρόγραμμα διάσωσης της Ιρλανδίας εγκρίθηκε από την διεθνή κοινότητα, όχι μόνον από την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Οι αποφάσεις που έλαβε η Ιρλανδία τα τελευταία τρία χρόνια είναι εκεί και υπήρξε ένα πρόγραμμα που επικύρωσε η διεθνής κοινότητα. Αυτό το πρόγραμμα είναι απαραίτητο για την αξιοπιστία της ίδιας της Ιρλανδίας" τόνισε.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου