Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Τι τρώμε;...






"BEEF SLICES PEKING"









Υλικά
3 κουταλιές σούπας σόγια sauce
3 κουταλιές σούπας sherry ή ουίσκι
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
Αλεύρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλιά του γλυκού ginger
2 κουταλιές του γλυκού σόγια sauce (επιπλέον)
1/4 κουταλιά του γλυκού σκόνη γλυκάνισο
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζωμό βοδινού
1 κουτάλι του γλυκού κορν - φλάουερ

Εκτέλεση
Ανακατεύω σε μπωλ τη σόγια και το sherry. Προσθέτω το μοσχάρι στη μαρινάτα, καλύπτω τα κομμάτια και τα αφήνω για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνω το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Στραγγίζω το μοσχάρι με χαρτί κουζίνας. Το τυλίγω σε αλεύρι και το τηγανίζω για 3 λεπτά.
Βάζω 4 κουταλιές λάδι σε κατσαρόλα, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τηγανίζω για 1 με 2 λεπτά.
Προσθέτω το μοσχάρι, το ginger, σόγια sauce, γλυκάνισο και το ζωμό. Σκεπάζω και αφήνω να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσει το κρέας, για 1 περίπου ώρα. Λίγο πριν ψηθεί διαλύω το κορν φλάουερ σε λίγο νερό. Προσθέτω το μείγμα στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει πηχτό.
Σερβίρω το κρέας με ρύζι πιλάφι και την την πηχτή του σάλτσα.

2 σχόλια: