Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Έπληξε και πυρηνικό σταθμό ο σεισμός

Οι Αρχές της Ιαπωνίας ενημέρωσαν την Διεθνή Υπηρεσία Πυρηνικής Ενέργειας του ΟΗΕ ότι έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού τον πυρηνικό σταθμό ο οποίος επλήγη από τον μεγάλο σεισμό. Διαρροή ραδιενέργειας δεν εντοπίστηκε, διαβεβαιώνει η αρμόδια Ιαπωνική αρχή.
Σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, στον σταθμό θμό της Οναγκάουα, η οποία βρίσκεται στην νομαρχία Μιγιάκγκι, στα βορειοανατολικά της χώρας, εκδηλώθηκε αμέσως μετά τον σεισμό πυρκαγιά, χωρίς να σημειωθεί, ωστόσο, να σημειωθεί διαρροή ραδιενέργειας. Οι φλόγες εκδηλώθηκαν σε θάλαμο όπου στεγάζεται μια τουρμπίνα.
Η εταιρία Tohoku Electric Power που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα και επίσης το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, βορείως του Τόκιο, ανακοίνωσε ότι δεν έχουν ανιχνευτεί προβλήματα στις εγκαταστάσεις.

Οι Αρχές της Ιαπωνία ανέφεραν ότι καμιά διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σημειωθεί και στις άλλες πυρηνικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές. Για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας, διακόπηκε αυτόματα η λειτουργία σε συνολικά 11 αντιδραστήρες,

Ωστόσο ,εξακολουθεί να λειτουργεί ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός Κασιουαζάκι-Καρίουα που διαχειρίζεται στην κεντρική νομαρχία Νιγκάτα, η οποία απέχει αρκετά από το επίκεντρο του σεισμού.

Επίσης, ούτε η εταιρία Hokkaido Electric Power κατέγραψε προβλήματα στις εγκαταστάσεις της.

www.ethnos.gr

1 σχόλιο: