Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Τι τρώμε;...





  "ΚΡΕΑΣ με ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ "ΠΑΚΕΤΟ"









Υλικά

6 τετραγωνισμένες μερίδες μοσχαρίσιας σπάλας, όχι πολύ μεγάλες
3 μελιτζάνες φλάσκες
3 κόκκινες και 3 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομένο
1 κουτί ντομάτα τριμμένη "ΚΥΚΝΟΣ"
Λάδι- αλάτι-πιπέρι
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες χοντρές
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο


Εκτέλεση
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι , το σκόρδο, μία πράσινη και μία κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, ρίχνουμε τα 2/3 από το χάρτινο κουτί ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι ζάχαρη, 3 κουταλιές σούπας νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να "δέσει" η σάλτσα μας. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τις φέτες του κρέατος καλά και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα από τη χάρτινη συσκευασία και ρίχνουμε νερό μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του.
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε μακριές -παχιές φέτες, το ίδιο και τις υπόλοιπες πιπεριές, κόκκινες - πράσινες και τις τηγανίζουμε ελαφρά, χωρίς να διαλυθούν.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τη μισή από τη σκέτη σάλτσα που έχουμε φτιάξει. Τοποθετούμε ανά δύο χιαστί τις μελιτζάνες, επάνω βάζουμε μία μερίδα κρέας, κλείνουμε με την άκρη από τις μελιτζάνες, βάζουμε μία ροδέλα ντομάτα, ένα μεγάλο κομμάτι από την πιπεριά και στερεώνουμε τα υλικά με μία οδοντογλυφίδα. Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες μερίδες κρέας. Αφού στρώσουμε όλο το ταψί, ρίχνουμε πάνω από τα "πακέτα" την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, για μισή ώρα, μέχρι τα υλικά μας απλώς να καραμελώσουν.



ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

Υλικά (για 50 τρουφάκια)
250 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας βιτάμ
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
2 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο (ή περισσότερο)
1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλλιες
Λίγο κονιάκ
2 1/2 πακέτα μπισκότα "ΠΤΙ ΜΠΕΡ" ολικής άλεσης

Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφού λιώσουν ενώνουμε με αυτά, ανακατεύοντας συνέχεια, το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα. Σε ένα βαθύ μπωλ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα, τα ραντίζουμε με το κονιάκ και ενώνουμε το ινδοκάρυδο, τα καρύδια και τις βανίλλιες. Κατόπιν ρίχνουμε και το μείγμα της σοκολάτας στα μπισκότα, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να κρυώσουν. Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια σε ότι μέγεθος θέλουμε και τα τυλίγουμε μέσα σε τρούφες σοκολάτας. Για την κάλυψη απαιτούνται 2 σακουλάκια τρούφας. Τοποθετούμε πάλι τα τρουφάκια στο ψυγείο να παγώσουν.

4 σχόλια:

  1. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ??
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΡΕΑΣ???
    ΤΙ ΩΡΑΙΑ ,ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΕΓΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μου αρέσουν η μελιτζάνες αλλά το γλυκό τέλειο Σταυρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρουφάκια, να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει.
    Αμάν βρε Νιώτη μου με το κρέας.

    ΄Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Άντρας μου λέει τα λιοντάρια δεν τρώνε χορτάρια.Σταυρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή