Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Υπό τον έλεγχο του Καντάφι η Ρας Λανούφ

Αεροπορική επίθεση εξαπέλυσαν σήμερα οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι εναντίον ενός σημείου ελέγχου που διατηρούσαν οι αντικαθεστωτικοί στην περιοχή αλ Ουκάιλα, ανατολικά της πόλης Ρας Λανούφ, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Μετά την επίθεση δεκάδες οχήματα μετέφεραν τους εξεγερμένους οι οποίοι αποχωρούσαν από την αλ Ουκάιλα, που βρίσκεται στη γραμμή του μετώπου μεταξύ των εξεγερμένων και των κυβερνητικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση της γειτονικής πόλης Μπρέγκα.
Καπνός αναδυόταν από το σημείο ελέγχου των αντικαθεστωτικών. Εν τω μεταξύ η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε ένα διυληστήριο της Ρας Λανούφ μετά τη χθεσινή αεροπορική επίθεση των κυβερνητικών στρατευμάτων δεν έχει σβήσει ακόμη.
Τα ξημερώματα σε υποχώρηση ανάγκασε τους αντικαθεστωτικούς ο στρατός της Λιβύης με συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς εναντίον της πόλης Ρας Λανούφ.
Ετσι η πρώτη γραμμή των εξεγερμένων υποχώρησε κατά 20 χιλιόμετρα στα περίχωρα της Ρας Λανούφ στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters ένας αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών.
Ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, δήλωσε ότι είναι βέβαιος για τη νίκη των κυβερνητικών στρατευμάτων επισημαίνοντας σε συνεντεύξεις του σε ιταλικές εφημερίδες ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν ανακαταλάβει το 90% της χώρας.

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου