Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Πάγκαλος: Με αύξηση εσόδων, θα τους τρίψουμε τα μούτρα

Πάγκαλος: Με αύξηση εσόδων, θα τους τρίψουμε τα μούτραΟ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης περιέγραψε με τον γνωστό παραστατικό τρόπο του την απάντηση που θα ήθελε να δώσει η Ελλάδα στους οίκους αξιολόγησης.
«Αν θέλουμε να τους τρίψουμε τα μούτρα, πρέπει να αυξήσουμε τα έσοδα του Δημοσίου» σημείωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με την πρόσφατη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Moody's.
Οπως είπε ο κ.Πάγκαλος, οι οίκοι αξιολόγησης επιμένουν να αγνοούν την μεγάλη περιστολή του ελλείμματος πέρυσι, κατά 6% του ΑΕΠ, κάτι που «δεν είναι φυσιολογικό» και έκανε λόγο για «καταχρηστική» θέση στις διεθνείς αγορές κρατικών τίτλών.
Ζήτησε για το λόγο αυτό συστράτευση όλων των πολιτικών αρχηγών με την κυβέρνηση, ώστε να έχει την μέγιστη δυνατή ισχύ η παρουσία του Γ.Παπανδρέου στις Βρυξέλλες και την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, που ξεκινά τις εργασίες της το απόγευμα της Παρασκευής. «Οι στιγμές αυτές επιτάσσουν να συνταχθούμε με το καλώς εννοούμενο συμφέρον της χώρας», τόνισε.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι διεξάγεται «παιχνίδι εντυπώσεων των οίκων αξιολόγησης» και ζήτησε και αυτός, όπως έπραξαν την Τετάρτη δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να προχωρήσει η Ελλάδα σε αγωγές κατά της Moody's.

www.ethnos.gr

2 σχόλια:

  1. Χα, χα το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις Πάνκαλε;

    ΄Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο πανγαλε άνοιξε το πουγκιά σου να σωθούμε εμείς στεγνώσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή