Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Σε διαθεσιμότητα δύο υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ για το χάος στην εθνική

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ που ήταν υπεύθυνοι για την εποπτεία της εταιρίας που διαχειρίζεται το τμήμα της εθνικής οδού από τις Αφίδνες έως την περιοχή Σκάρφια Λαμίας, μετά το χάος που δημιουργήθηκε από τα χιόνια και την ταλαιπωρία των οδηγών.
Παράλληλα, άμεση ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Ρέππα, μετά τους εγκλωβισμούς χιλιάδων οδηγών και επιβατών στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, λόγω της χιονόπτωσης. Σκοπός είναι να ελεγχθεί εάν υπήρξε προληπτικός σχεδιασμός και να καταλογιστούν ευρύνες.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απέστειλε σχετικές επιστολές τόσο προς την εταιρεία που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού, όσο και προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ο κ.Ρέππας ζήτησε από την εταιρεία το αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο που είχε εκπονηθεί ενόψει του κύματος της κακοκαιρίας, ενώ αντίστοιχο αίτημα απεστάλη και σε άλλες εταιρείες που διαχειρίζονται άλλα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου. Ακόμη, ο κ. Ρέππας, με επιστολή του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητεί να υπάρξει και δικαστική διερεύνηση για τυχόν υπάρχουσες ποινικές ευθύνες από πράξεις και παραλείψεις ιδιωτών και υπηρεσιακών παραγόντων που συνετέλεσαν στην έκθεση πολιτών σε κίνδυνο, με τον αποκλεισμό τους σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Η ηγεσία του υπουργείου ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα και από τους Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων, ώστε να καταγραφεί αρμοδίως η σειρά των γεγονότων της Καθαρής Δευτέρας.

Αντίστοιχα, ζητήθηκε από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή να διερευνήσει το ρόλο των αρμοδίων δημόσιων υπαλλήλων κατά την εξέλιξη της μίνι κρίσης.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου