Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Νέα σύγκρουση ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα σύγκρουση ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑΟξεία πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε η πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου να ζητήσει τη σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής που θα αναλάβει να διερευνήσει το πρόβλημα του δημόσιου χρέους.
Χαρακτηριστική της οξύτητας της κόντρας είναι η φράση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, Πάνου Σκουρλέτη, ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως εκτίθενται από το κόμμα του, αποτελούν "ψιλά γράμματα για ένα δογματικό κομμουνιστικό κόμμα που θέλει απλώς να ονειρεύεται τον σοσιαλισμό, όπως οι χριστιανοί τη Δευτέρα Παρουσία".

Στη δήλωσή του ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι "το ΚΚΕ έχει προ πολλού παραιτηθεί από τη βάσανο της διατύπωσης εναλλακτικών προτάσεων. Έτσι και τώρα, αδυνατεί να κατανοήσει το νόημα μιας Επιτροπής Ελέγχου για τη δημιουργία του χρέους, τα συμπεράσματα της οποίας ενδεχομένως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο, όμως, μιας δέσμης και άλλων προτάσεων για μια αριστερή απάντηση απέναντι στην κρίση".
Το ΚΚΕ, συνεχίζει ο κ. Σκουρλέτης στη δήλωσή του αρκείται σε μια γενικόλογη καταγγελία του καπιταλισμού σωρεύοντας δυσαρέσκεια για την αξιοποιήσει άγνωστο πότε και προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι, σήμερα πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική του μνημονίου και τις συντηρητικές, αντικοινωνικές και ταξικές αλλαγές που προωθούνται. Πάνω στη βάση αυτών των προβλημάτων πρέπει να αναπτυχθούν αγώνες, να υπάρξουν αιτήματα, να οικοδομηθούν συμμαχίες για αλλάξουν οι συσχετισμοί και να διαμορφωθούν εναλλακτικές προτάσεις που θα ανοίγουν τον δρόμο για την καπιταλιστική υπέρβαση.

Απαντώντας, εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μάκης Μαϊλης αναφέρει ότι "η κριτική του ΣΥΝ προς το ΚΚΕ έχει τόση αξία για το λαό, όση και η κριτική που ασκούσαν στο ΚΚΕ και πριν από 20 χρόνια για τη συνθήκη του Μάαστριχ, που ο λαός πληρώνει μέχρι και σήμερα με την υπογραφή και του ΣΥΝ".

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου