Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τι τρώμε;...






"ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ"








Υλικά (Για 4 μερίδες)
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1/4 μπέικον κομμένο σε λωρίδες (ζουλιέν)
1/4 ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
250 γρ. (συνολικά) κεφαλογραβιέρα και γραβιέρα τριμμένες
400 γρ. κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Σε 10 λεπτά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο, κόβουμε σε λωρίδες μικρές τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε μαζί με το ζαμπόν και το μπέικον. Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα τριμμένα τυριά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά ενώ το τηγάνι είναι πάνω στη φωτιά. Μόλις λιώσουν τα τυριά και η κρέμα γάλακτος αρχίζει να πήζει, τα βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας, να θέλουμε, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσοχή στο αλάτι γιατί το μπέικον και τα τυριά είναι αλμυρά.


***********************************************************************************

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

Υλικά
1 βιτάμ
1/2 μπουκάλι γάλα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας κακάο
3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ χοντροκομμένα στο multi ή στο χέρι
2 κούπες τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
4 σοκολάτες κουβερτούρα

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το γάλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε το μείγμα να γίνει σφιχτό και το πλάθουμε σε ρολά διαμέτρου 6-7 εκατοστών. Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, κόβουμε το ρολό σε λεπτές λωρίδες, όχι μεγαλύτερες από ένα δάχτυλο, τις βουτάμε μία-μία μέσα στη σοκολάτα και τις ακουμπάμε πάνω σε αλουμινόχαρτο. Τις αφήνουμε να παγώσουν αρκετά και είτε τις προσφέρουμε έτσι είτε τις τυλίγουμε κάθε μία ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο.

2 σχόλια:

  1. Λοιπόν εγώ από εδώ δεν ξαναπερνάω. Μας έχετε ξελιγώσει με τα φαγητά, αλλά κυρίως με τις φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή