Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Απαγόρευση εξόδου του Μουμπάρακ από την Αίγυπτο

Την απαγόρευση της εξόδου του Χόσνι Μουμπάρακ και της οικογένειάς του από την Αίγυπτο αποφάσισαν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας, οι οποίες πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην προεδρικής οικογένειας.
Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Καΐρου ανακοίνωσε χθες ότι η ταξιδιωτική απαγόρευση αφορά τον Χόσνι Μουμπάρακ, τη σύζυγό του Σουζάν, τους δύο γιους τους, Αλάα και Γκαμάλ, και τις συζύγους τους, ενώ ισχύει για το διάστημα κατά το οποίο εξετάζονται οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον τους, χωρίς να διευκρινίζει το αντικείμενο των προσφυγών αυτών. Η Εισαγγελία διέταξε επίσης το πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας στην Αίγυπτο. Το πρώτο σημάδι ότι το νέο καθεστώς επρόκειτο να στραφεί νομικά εναντίον των Μουμπάρακ είχε δοθεί την 21η Φεβρουαρίου, όταν ζητήθηκε το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων στο εξωτερικό.

(Πηγές: Ασ. Πρες - Γαλλικό)

6 σχόλια:

  1. ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΩΝ ΣΗΓΥΡΙΣΑΝΕ.
    ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΤΑΚΙ,
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕ.
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ Η ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ?
    ΤΥΧΕΡΟΣ.
    ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ,ΤΟΥ
    ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ,
    ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.
    ΗΛΙΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, όχι ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ ή οποιοσδήποτε άλλος "ηγέτης" της περιοχής είναι καλός, καθάρματα και δικτάτορες είναι όλοι, αλλά μου τη σπάει ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι Αμερικάνοι, κι οι εξελίξεις δρομολογούνται απ' αυτούς και για το συμφέρον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο καθενας με 25 κ 30 χρονια στην εξουσια
    τυχαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΄Οχι, Κάρμεν μου, δεν είναι καθόλου τυχαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "καλη"ωρα σαν τους δικους μας,η τυραννια μετα την μεταπολιτευση μας κυβερνα,ποτε ο ενας ποτε ο αλλος η ουσια ιδια, τα προσωπα αλλαζουν και χαμπαρι δεν εχουμε παρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τουλάχιστον εκείνοι οι λαοί Κάρμεν μου δεν τους εξέλεγαν με εκλογές. Εμείς τους ψηφίζαμε και τους ψηφίζουμε. Το άκρον άωτο του μαζοχισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή