Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Δίκες για τους επιβάτες που αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο

Στα δικαστήρια θα οδηγούνται όσοι επιβάτες αρνούνται να πληρώσουν το εισιτήριο για τη μετακίνησή τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς η πράξη τους θα αποτελεί αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως ορίζει τροπολογία που θα καταθέσει αυτήν την εβδομάδα το υπουργείο Υποδομών στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.
Αντίστοιχη ρύθμιση ετοιμάζεται ήδη και για όσους αρνούνται να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας.
Μια στάση ανομίας είναι όπλο αυτοκαταστροφικό, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αφήσουμε τη χώρα εκτεθειμένη στον κίνδυνο περιθωριοποίησης»
Μια στάση ανομίας είναι όπλο αυτοκαταστροφικό, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αφήσουμε τη χώρα εκτεθειμένη στον κίνδυνο περιθωριοποίησης».

Η απόφαση ελήφθη καθώς μέρα με τη μέρα λαμβάνει διαστάσεις «επιδημίας» το «κίνημα» των αρνητών ακύρωσης εισιτηρίων, οι οποίοι ζητούν την ανάκληση των αυξήσεων. Το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκαν εκτεταμένα νέα κρούσματα σφράγισης, φθορών αλλά και ολικής καταστροφής ακυρωτικών μηχανημάτων σε σταθμούς του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αλλά και σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
Σύμφωνα με στελέχη του μετρό, οι ομάδες αυτές μπήκαν σε δώδεκα σταθμούς προκαλώντας εκτεταμένες φθορές, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι «ξήλωσαν» ολόκληρα τα ακυρωτικά μηχανήματα.

Στελέχη της εταιρείας λειτουργίας του μετρό κάνουν λόγο για οργανωμένη κίνηση, τονίζοντας πως τα μέλη του «κινήματος» μπήκαν κατά ομάδες σε πολλούς σταθμούς καταστρέφοντας με κόλλα δεκάδες μηχανήματα.
Στο μεταξύ, χθες σε πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων προχώρησαν τα μέλη του κινήματος για τη μη πληρωμή τους.
Το άνοιγμα των διοδίων στις Εθνικές Οδούς αλλά και την Αττική Οδό ξεκίνησε σε κάποιες περιοχές από τις 12 το μεσημέρι και κορυφώθηκε στις 3, ενώ σε αρκετούς σταθμούς οι συγκεντρωμένοι κράτησαν τα διόδια ανοιχτά έως τις 5 το απόγευμα.
Το υπουργείο έχει ήδη ετοιμάσει την τροπολογία για τους αρνητές πληρωμής εισιτηρίων: «Αυτός ο οποίος δεν καταβάλλει το κόμιστρο θα έχει να αντιμετωπίσει πέρα από τη χρηματική ποινή και πλημμέλημα, για το οποίο θα μπορεί να πηγαίνει στο δικαστήριο» τονίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Χάρης Τσιόκας.

Ο εντοπισμός των παραβατών θα αποτελεί αρμοδιότητα του Σώματος Ελεγκτών Κομίστρου, το οποίο θα απαρτίζεται από ένστολους εργαζόμενους και θα αναλάβει δράση αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Μέχρι τώρα οι λαθρεπιβάτες των αστικών συγκοινωνιών τιμωρούνται μόνο με διοικητικό πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται στο 60πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου.
Βάσει των σημερινών τιμών η λαθρεπιβίβαση σε αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ επισύρει πρόστιμο ύψους 72 ευρώ, ενώ στο μετρό και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο το ύψος του προστίμου ανεβαίνει στα 84 ευρώ.

ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

2 σχόλια:

  1. Ο ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ.
    ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ "ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ" ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΕΚΛΕΨΕΣ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ¨ΑΔΙΑΦΘΩΡΟΣ"?.....
    ΛΑΜΟΓΙΑ...ΚΟΠΡΙΤΕΣ...ΝΕΟΦΑΣΙΤΑΡΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίκες για τους κλέφτες πολιτικούς που κλέψαν τα μαλλιά της κεφαλής τους, θα γίνουν; Μπα, αστεία λέμε τώρα;

    ΄Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή