Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΑΣΚΑΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ;

Σε μια απο τις ιστοσελίδες που ελέγχει ο γνωστός κληρικός της Πτολεμαίδος, ο σκανδαλοποιός, ο βωμολόχος και συκοφάντης γίνεται αναφορά στο Σεβασμιότατο κ. Αρτέμιο ως... Πατριάρχη!!! της Σερβίας.
Δεν ξέρω αν ο συντάκτης του άρθρου ενεργεί προβοκατόρικα ή αν το κάνει από κακοήθεια, φανατισμό, αφέλεια ή αμετροέπεια. Αυτό που είμαι απολύτως σίγουρος είναι ότι τέτοιες εκφράσεις ρίχνουν τόνους νερό στον μύλο όσων πολεμούν το Σεβασμιότατο Ράσκας και δυναμιτίζουν την όποια προσπάθεια γίνεται για να λυθεί με κανονικό τρόπο και σύμφωνο με την Ορθόδοξη πίστη το εκκλησιαστικό πρόβλημα της Σερβίας.
Είναι θεολογικά αστείο να χαρακτηρίζεται Πατριάρχης της Σερβίας ο Σεβασμιότατος κ. Αρτέμιος. Πότε, ποιός και πού τον εξέλεξε Πατριάρχη; Θα μέναμε στη φαιδρή πλευρά του πράγματος αλλά δυστυχώς το θέμα δεν σηκώνει αστεία. Υπενθυμίσω ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, στην πρόσφατη επιστολή του, τον προσφωνεί Μητροπολίτη Ράσκας! Οχι Πατριάρχη των Σέρβων!!!
Μελλοντικά ίσως και άλλοι Μητροπολίτες θα δεχθούν τον Σεβασμιότατο κ. Αρτέμιο ως Μητροπολίτη Ράσκας είτε με επιστολές, είτε ακόμη με συλλείτουργο μαζί του.
Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει κανείς ορθόδοξος επίσκοπος που τον θεωρεί Πατριάρχη της Σερβίας και ούτε είναι δυνατόν να βρεθεί επίσκοπος να τον θεωρήσει Πατριάρχη Σερβίας διότι ουδέποτε και από κανένα δεν έχει εκλεγεί ή ενθρονισθεί ως Πατριάρχης των Σέρβων.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΡΑΣΚΑΣ
_______________
Οχι μόνον αυτό. Μιλάμε για αποκατάσταση της κανονικής τάξης και ανάκληση των αποφάσεων της Σερβικής Ιεραρχίας σε βάρος του Σεβασμιότατου κ. Αρτέμιου. Ο Σεβασμιότατος καθαιρέθηκε κα εκθρονίσθηκε επειδή δύο συνεργάτες του κατηγορήθηκαν για ποινικά αδικήματα για τα οποία και οι δύο αθωώθηκαν από τα πολιτικά δικαστήρια της Ελλάδας και της Σερβίας αντίστοιχα. Αρα δεν υπάρχει έρεισμα επί της ουσίας για την εκθρόνιση και την καθαίρεση του Σεβασμιότατου.
Μετά την επιστολή του Αγίου Πειραιώς - που ίσως βρει μιμητές και άλλους επισκόπους στο μέλλον - ανοίγεται ο δρόμος για την αναίρεση με τον ένα ή τον άλλο ΚΑΝΟΝΙΚΟ τρόπο των ποινών που επεβλήθησαν στο Σεβασμιότατο.
Με αυτού του είδους τα δημοσιεύματα θα δοθεί το δικαίωμα στους εχθρούς του Σεβασμιότατου κ. Αρτέμιου να ισχυριστούν ότι έχει προχωρήσει στη δημιουργία σχίσματος. Οπότε ποιος θα βγει κερδισμένος από μια τέτοια εξέλιξη; Οχι πάντως ο Σεβασμιότατος Ράσκας!
Αν η ικανότητά μου να αντιλαμβάνομαι ποιος είναι ο συντάκτης ενός κειμένου λειτουργεί σωστά το κείμενο δεν ανήκει στη γραφίδα του ελεεινού κληρικού της Πτολεμαίδος, του συστηματικού συκοφάντη, του σκανδαλοποιού και βωμολόχου. Το λέγω αυτό όχι μόνο από το περιεχόμενό του αλλά προπαντός επειδή δεν είναι το ύφος με το οποίο γράφει.

ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΟΙΟΝ;
_____________
Ας μην έχει την αφελή ή αλαζονική εντύπωση ο συντάκτης του άρθρου ότι ο εν λόγω αχαρακτήριστος κληρικός του έκανε χατήρι επειδή του επέτρεψε ή ίσως και τον ενθάρρυνε να δημοσιεύσει το άρθρο του στο ιστολόγιο - για να ακριβολογούμε σε ένα από τα ιστολόγια - που ελέγχει. Δεν το έκανε από αγάπη προς τον ίδιο. Ούτε για να κάνει καλό στο Σεβασμιότατο κ. Αρτέμιο τον οποίο άλλωστε στο παρελθόν δεν δίστασε να διαπομπεύσει με τα πιο πικρόχολα ανώνυμα σχόλια. Αν προσέξει ορισμένα δημοσιεύματα του “Αμέθυστου” λ.χ. θα δει ότι με αυτά δεν προάγει σεβασμό προς το Σεβασμιότατο κ. Αρτέμιο. Τον εκθέτει και μάλιστα με το χειρότερο δυνατόν τρόπο. Είναι μάστορης σε αυτά. Γνωρίζει πώς να το κάνει ακόμη και όταν κατ’ επίφαση επαινεί κάποιο ή δίνει “αθώα” κάποια πληροφορία. (Βλέπε τα πρόσφατα κατορθώματά του σε βάρος του π. Δανιήλ Αεράκη τον οποίο δήθεν βγήκε να τον επαινέσει ενώ στην πραγματικότητα τον κάρφωνε με λύσσα πισώπλατα. Ετσι και τον χρησιμοποίησε για να χτυπήσει τον π. Σαράντη αλλά και τον εξέθεσε με ... επαίνους και αγάπη! Τα ίδια έκανε στην κυρία Καπλάνογλου. Πρώτα τη διαπόμπευσε ως “ζουρλοανδρονίκη” και ύστερα την παρουσίασε ως “αδελφή” Ανδρονίκη. Γιατί το έκανε αυτό; Για να την εκδικηθεί επειδή η κυρία Καπλάνογλου είχε την εντιμότητα να μην τον συμπεριλάβει μεταξύ των κληρικών οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του μακαριστού Φλωρίνης Αυγουστίνου!
Επειδή λοιπόν μιλάμε για τέτοιο ταλέντο ο συντάκτης του άρθρου κάνει καλά να προσέξει! Του έκανε το χατήρι να δημοσιεύσει το άρθρο - ή ίσως και τον ξεσήκωσε να το γράψει αν είδε ότι προς τα εκεί γέρνει ο λογισμός του - με ένα και μοναδικό στόχο: Για να τον εκθέσει.

ΤΙ ΠΑΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ;
___________
Γιατί το λέγω αυτό; Επειδή είναι εξώφθαλμα προβληματικό να θεωρεί κάποιος τον Σεβασμιότατο Ράσκας Πατριάρχη των Σέρβων. Αποκλείεται ο εν λόγω σατανικός κληρικός να μην αντελήφθη τους κινδύνους που εγκυμονεί. Είναι αλήθεια ότι το μυαλό του δεν είναι οξύνους, οι γνώσεις του είναι εξαιρετικά φτωχές και η θεολογική του σκέψη καθ’ υπερβολήν προτεσταντίζουσα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι παμπόνηρος και πανούργος. Αλλο εξυπνος και άλλο πονηρός. Ο πιο έξυπνος άνθρωπος που γνώρισα στη ζωή μου - ο μακαριστός Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος - δεν ήταν ακαθόλου πονηρός. Δεν του πήγαινε το μυαλό να πιστέψει ότι ένας άνθρωπος μπορούσε να πει ψέματα επειδή για τον ίδιο ήταν εντελώς αδιανόητο να πει ψέμματα. Αλλοι πάλιν είναι και ευφυείς και “streetwise smart”, όπως λ.χ. ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Οσο για τον εν ελόγω κληρικό, όπως έγραψα στο παρελθόν, έχει μυαλό δεκανέα, γνώσεις λοχία, φιλοδοξίες στρατάρχη και μετέρχεται μεθόδους που κάνουν τον Εωσφόρο να κοκκινίζει από ντροπή για έλλειψη πονηρίας.

“ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΘΩΝ”
ΤΗΝ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ
__________
Ας προσέξει ο συντάκτης του άρθρου επειδή η προειδοποίηση που του απευθύνω πηγάζει από το γεγονός ότι είμαι “παθών και όχι μαθών” της προσφιλούς τακτικής του εν λόγω αχαρακτήριστου κληρικού. Δεν έχει φραγμούς ή όρια. Ούτε σε Θεό πιστεύει, ούτε σε Χριστό, ούτε σε Παναγία κατά τη λαική έκφραση. Ούτε τη συκοφαντία την έχει για τίποτα, ούτε το ψέμα. Αισθάνεται μια σατανική χαρά όταν οι συνάνθρωποί του βρίσκονται σε δύσκολη θέση και βλέπει ως εχθρό του όποιον τον πλησιάζει από απόσταση χιλιομέτρων.
Οσο “καπάτσο” και “περπατημένο” - κατά τις λαικές εκφράσεις - και αν θεωρεί τον εαυτό του ο συντάκτης του άρθρου ας μη θεωρήσει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς τους τον εν λόγω κληρικό.
Αν δεν ακούσει τη συμβουλή μας θα το μετανοιώσει πικρά επειδή στη συνέχεια θα δοκιμάσει στο πετσί του την απίστευτη κακοήθεια αυτού του αχαρακτήριστου κληρικού. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι με παραπληροφορούσε συστηματικά για πολλά θέματα μόνον και μόνον για να γράψω κάτι και αμέσως ύστερα να του δοθεί η ευχέρεια να με εκθέσει. Ευτυχώς ορισμένες από αυτές τις ... θεάρεστες πρακτικές του τον σκότισε ο Θεός και μου τις έστειλε με ηλεκτρονικά μηνύματα και έτσι μπορώ να αποδείξω τι είδους παλιανθρωπιές χρησιμοποιεί και μάλιστα χωρίς να αισθάνεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα δισταγμό.
Προσοχή λοιπόν! Μπορεί τώρα να φαίνεται χρήσιμος για την προαγωγή των στόχων του συντάκτη του άρθρου αλλά σε τελευταία ανάλυση θα κατανοήσει - εκόντως ή ακόντως - ότι κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να χορεύει με το διάβολο! Οχι μόνον επειδη είναι αντιδεοντολογικό αλλά και επειδή όποιος χορεύει με το διάβολο αποκλείεται να εξέλθει αλώβητος.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΓΟ
_____________
Θα έμπαινα στον εύκολο πειρασμό να παρομοιώσω τον εν λόγω κληρικό με τον Ιάγο (της τραγωδίας του Σαίξπηρ “Οθέλλος”), αλλά θα αδικούσα τον Ιάγο επειδή ο Σαιξπηρικός ήρωας κατέστρεψε αυτούς που νόμισε ότι τον αδίκησαν ή στέκονταν εμπόδιο στις φιλοδοξίες του. Ο εν λόγω κληρικός προχωρεί πολύ πέραν από αυτό. Συκοφαντεί, διασύρει, παγιδεύει τους πάντες και χαιρεκακεί με απίστευτη σατανικότητα για τη δύσκολη θέση που περιάγεται οποιοσδήποτε συνάθρωπός του.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΡΑΣΚΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΧΙΣΜΑ
____________
Ο Σεβασμιότατος Ράσκας δεν κάνει σχίσμα. Προσπαθεί να άρει την αδικία που του έγινε. Αγωνίζεται για να αποκαταστήσει την κανονική τάξη. Οταν τον επεσκέφθηκε ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος είχε αναρτημένη τη φωτογραφία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου, τον οποίο άλλωστε μνημόνευε στη Θεία Λειτουργία. Αλλο προσπάθεια αποκατάστασης της αδικίας και άλλο δημιουργία σχίσματος. Οσοι τυχόν μεθοδεύουν σχίσμα παρακαλούμε θερμά να κάνουν δεύτερες σοφότερες σκέψεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία υπό τον ήλιον. Ούτε το αίμα του μαρτυρίου δεν συγχωρά το σχίσμα μας διαβεβαιώνει ο Ιερός Χρυσόστομος. Σχίσμα ΔΕΝ κάνουμε ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑ λόγο. Ο Σεβασμιότατος Ράσκας αδικήθηκε και υπάρχουν κανονικές οδοί για την αποκατάστασή του.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

50 σχόλια:

  1. ΟΘΕΌΣ ΜΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΆ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΝΞΙΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΎΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΡΑΣΚΑΣ ΡΠΕΙΝΑ ΑΠΟΤΑΤΑΣΤΑΘΈΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγιος ανθρωπος ο Ρασκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ μεγαλος αγιος ο Ιουστινος ποποβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγιος ανθρωπος ο Αρτεμιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κια ο ναυπακτου εναρετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ' αυτο ολι συμφωνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΦΥΓΗ Η ΣΑΒΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΕΟΙ ΙΕΡΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολύ αγιος άνθρωπος ο Αρτέμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγιος ανθρωπος ο Αρτεμιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή