Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Επέμβαση Γερουλάνου για το Μουσείο Θεόφιλου στη Λέσβο

Στα «ταλαιπωρημένα», όπως τα χαρακτήρισε ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μουσεία Θεόφιλου και Τεριάντ, μετέβη την Παρασκευή, νωρίς το βράδυ ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Ο υπουργός αφού ενημερώθηκε από τους ειδικούς επιστήμονες των δύο μουσείων αλλά και από το δήμαρχο Λέσβου και τον περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου, Νάσο Γιακαλή, για την κατάσταση που επικρατεί στους δύο χώρους, επισκέφθηκε στη συνέχεια τις αίθουσες με τα εκθέματα.
Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα του Μουσείου Θεόφιλου στη Μυτιλήνη, καθώς απειλούνται να καταστραφούν 86 έργα του λαϊκού ζωγράφου. Σύμφωνα με δημοσίευμα των εφημερίδων "Ελευθεροτυπία" και "Εμπρός".
Χρώματα που έχουν ξεθωριάσει, σε πίνακες που αφέθηκαν εκτεθειμένοι στον ήλιο ή σκέβρωσαν από την υγρασία. Έργα που καταστρέφονται, καθώς οι καμβάδες αρχίζουν να μαδάνε. Κεραμίδια που επιτρέπουν να τρέξουν νερά μέσα στις αίθουσες, στάζοντας πάνω στα έργα τέχνης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γερουλάνος ανακοίνωσε την ένταξη του εκσυγχρονισμού του μουσείου Τεριάντ στο ΕΣΠΑ.

Αναφορικά με το μουσείο Θεοφίλου, είπε πως, σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης, θα γίνει ό,τι πρέπει για τη σωτηρία τόσο των έργων όσο και του κτηρίου.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου