Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η ΝΔ ζητά απομάκρυνση Παπακωνσταντίνου

Με αφορμή τη μεταμεσονύκτια «ιερή αγανάκτηση» της κυβέρνησης που ερμηνεύεται ως «εξαπάτηση» του ελληνικού λαού απέναντι στα απίστευτα «θέλω» της τρόικας, η Νέα Δημοκρατία αιτεί την άμεση απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
«Είναι αργά για ψεύτικα δάκρυα», αναφέρει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, και χαρακτηρίζει «φαρσοκωμωδία» τη μεταμεσονύχτια θεατρική παράσταση της κυβέρνησης.
«Η χθεσινή τηλεοπτική κατάργηση (της κυβέρνησης) από την Τρόικα, που προσέβαλε την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού, είχε ήδη συντελεστεί με το Μνημόνιο, που υπέγραψε πανηγυρίζοντας», συμπληρώνει.
Υποστηρίζει πως τα μέλη της κυβέρνησης είχαν συναποφασίσει τα μέτρα με την τρόικα, αποδίδοντας στην ανοχή της κυβέρνησης τη στάση των στελεχών της και επισημαίνοντας πως τίθεται άμεσο θέμα απομάκρυνσης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
«Πώς αλλιώς, λοιπόν, να εξηγήσει κάποιος την απίστευτη πρόκληση της τρόικας, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας κάνει τη χάρη να μη συμπεριλάβει στη γενική εκποίηση τα αρχαία μας μνημεία; Πώς αλλιώς, λοιπόν, να εξηγήσει κάποιος την απίστευτη ευκολία με την οποία θέλει να βγάλει στο σφυρί όλη τη δημόσια περιουσία. Πώς αλλιώς, λοιπόν να εξηγήσει κάποιος τις προσβλητικές αναφορές για τις αντιδράσεις του λαού στα σκληρά μέτρα;», διερωτάται.
Επιτίθεται προσωπικά και κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι «προφανώς, οι εκπρόσωποι της τρόικας πήρανε χθες γραμμή από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, όταν τον άκουγαν να λέει ότι "δεν θα απωλέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας"!».
Αναφέρει, τέλος, ότι η Νέα Δημοκρατία ήδη από τις προτάσεις της τον Ιούλιου του 2010, είχε επιμείνει ότι την περιουσία του Δημοσίου πρέπει να την αξιοποιήσουμε και όχι να εκποιήσουμε τα ασημικά της χώρας.

www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου