Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τι τρώμε;...






"ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΟ με ΓΑΡΙΔΕΣ"





Υλικά
Για το ρύζι
1 ποτήρι νερού ρύζι
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 μπάλα φιδέ

Για τις γαρίδες
Μερικές γαρίδες καθαρισμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες
1 κουτί τοματάκια
1/2 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Για το ρύζι
Βράζουμε το ρύζι σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου. Τρία λεπτά πριν βράσει το ρύζι ρίχνουμε μέσα το φιδέ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και το σουρώνουμε.
Σε τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι, τα υπόλοιπα υλικά και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.Ενώνουμε - ανακατεύουμε το ρύζι και ρίχνουμε μπόλικο πιπεράκι. Το ριζομακάρονο είναι έτοιμο.

Για τη σάλτσα με τις γαρίδες
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο, με 3 κουταλιές λάδι, να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τα τοματάκια, 1/4 του κουταλιού γλυκού ζάχαρη, αλάτι- πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά, σε σιγανή φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε τις γαρίδες και σε 2 λεπτά σβήνουμε με το κονιάκ. Παίρνουμε μισό ποτήρι από το ζουμί, διαλύουμε το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου