«Αυτοί που δίνουν καλή εκπαίδευση στα παιδιά, πρέπει να τιμώνται περισσότερο από εκείνους που τα γέννησαν, γιατί οι γονείς τους έδωσαν μόνο τη ζωή, οι παιδαγωγοί όμως την ικανότητα να ζουν καλά.»
Υλικά: 1 κιλό χοιρινό ψαχνό χωρίς κόκαλα 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 μεγάλα μαρούλια ½ κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο ½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο ½ κούπα ελαιόλαδο αλατοπίπερο νερό
Για το αυγολέμονο: 2-3 αυγά ½ κούπα χυμό λεμονιού
Εκτέλεση: Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες και το στραγγίζουμε. Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια περίπου 3 εκατοστά και τα βράζουμε για 5 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε. Πλένουμε και κόβουμε το άσπρο μέρος και λίγο από το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθώς και το άλλο κρεμμύδι, το άνηθο και το μαϊντανό. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε και αυτό. Προσθέτουμε, το αλατοπίπερο και νερό και το βράζουμε με το καπάκι. Κατά διαστήματα παρακολουθείτε εάν έχει νερό το κρέας και προσθέτετε εάν χρειάζεται μέχρι να βράσει το κρέας και να γίνει μαλακό Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τα μαρούλια, τον άνηθο και το μαϊντανό και τα βράζουμε για 15 – 20 λεπτά.. Στο τέλος το φαγητό να μείνει με περίπου ένα ποτήρι νερό. Βγάζουμε από τη φωτιά. Σε ξεχωριστό μπωλ κτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι. Γεμίζουμε την κουτάλα με ζωμό από το φαγητό και όσο χτυπάμε τα αυγά το προσθέτουμε σιγά-σιγά προσέχοντας να μη μας κόψουν τα αυγά. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε το φαγητό γυρνώντας την κατσαρόλα πέρα δώθε να πάει παντού το αυγό.
Σημ: Εάν θέλετε η σάλτσα να είναι πηκτή, μπορείτε να τη δέσετε προσθέτοντας 1 κουταλιά κόρν φλάουρ στα αυγά και το λεμόνι.
Ρίγανη Εστραγκόν Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 Κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Ζητήστε από τον ψαρά σας να καθαρίσει τα ψάρια. Θα τα πλύνετε και να τα στραγγίξετε. Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και το στρώνουμε σε μεγάλο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και βάζουμε λίγη ρίγανη και εστραγκόν μέσα και απ’ έξω. Βάζουμε από 2 φέτες λεμόνι στην κοιλιά του ψαριού και ρίχνουμε από λίγες σταγόνες λάδι πάνω σε κάθε ψάρι. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα και σκεπάζουμε τα ψάρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15 λεπτά και τα γυρίζουμε και ψήνουμε άλλο τόσο και από την άλλη μεριά.
Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά χρόνος μαγειρέματος: περίπου 45 λεπτά Μερίδες: 4 – 5 Υλικά: 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, μπαρμπούνια (ή κατεψυγμένα το χειμώνα) 1/4 κούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 – 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 2 μεγάλες πατάτες κομμένες στα τέσσερα ή έξι 4 – 5 ώριμες ντομάτες φρέσκες ξεφλουδισμένες ή 1 κουτάκι 440 γρ. ντοματάκια oλόκληρα (λιωμένα στο μούλτι) ½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 – 2 κουταλιές άνηθο (ή μάραθο) ψιλοκομμένο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 κουταλάκι ρίγανη 1 – 2 κούιπες νερό Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα φασολάκια, αφαιρώντας με το ειδικό εργαλείο ή με το μαχαίρι όλο το περίγραμμα γύρω-γύρω έστω και εάν είναι τρυφερό και τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε λάδι όσο να βρέξουμε τον πάτο της κατσαρόλας και αφού ζεσταθεί σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 – 2 λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε και τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και το νερό και αφήνουμε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για 45 περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. Δέκα λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε και τον μαϊντανό και άνηθο. Σερβίρεται ως κύριο φαγητό, με τυρί φέτα και μια σαλάτα εποχής.
Τηγανόψωμα νόστιμα. Υλικά για την ζυμη 1/2 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις 1 φακελακι ξερη μαγια 1 κ.σουπας αλατι 1 κ.γλυκου ζαχαρη 1 φλ.μικρο του καφε ελαιολαδο 1 κουπα του καφε μεγαλη χλυαρο νερο. για την γεμιση Περιπου 300 γρ τυρι φετα τριμμενη μπορει και λιγοτερη πιπερι λιγα φρεσκα φυλλαρακια φρεσκο δυοσμο (του πηγαινει πολυ) Εκτέλεση Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι, του ανοιγουμε μια λακκουβιτσα κι εκει ριχνουμε το αλατι, τη ζαχαρη, τη μαγια και το ελαιολαδο Αρχιζουμε να τα ανακατευουμε και σιγα σιγα ριχνουμε και το χλυαρο νερο. Τα ζυμωνουμε καλα μεχρι η ζυμη μας να ειναι ευκολοπλαστη. Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε ενα μισαωρο να φουσκωσει. Στη συνεχεια τη χωριζουμε σε μπαλες. Παιρνουμε τη μπαλα και την ανοιγουμε ακομα και με το χερι μας σε κυκλικο σχημα. Παιρνουμε με ενα κουταλι απο τη γεμιση μας και καλυπτουμε την επιφανεια, το σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο που εχουμε ανοιξει στο ιδιο σχημα και μεγεθος, και με ενα πιρουνι κλεινουμε τις ακρες του. Σε ενα τηγανι εχουμε βαλει λαδι να ζεσταθει, τα ριχνουμε μεσα και σε χαμηλη φωτια κοιταμε να παρουν χρωμα και απο τις δυο πλευρες. Τα βγαζουμε και τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα λαδια τους και μετα τα σερβιρουμε.. Μπορουμε επισης να μην τα σκεπαζουμε απο πανω με την αλλη ζυμη, αλλα να βαζουμε τη γεμιση στο ενα φυλλο και να το ζυμωνουμε ωστε να ενσωματωθει η γεμιση με το φυλλο. Εγω το προτιμω καλυτερα ετσι.. επισης μπορειτε να τηγανισετε σκετη τη ζυμη και να την σερβιρετε με μελι και κανελα. Καλη επιτυχια!!!
Κολοκυθοτυρόπιτα Υλικά 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα ή φύλλο κουρού 4 κολοκυθάκια μέτρια 4 φέτες μπέικον ¼ τυρί φέτα Μισή κούπα ρεγκάτο Άνηθο Δυόσμο 1 μικρό κρεμμύδι Πιπέρι 150 ml κρέμα γάλακτος light Λίγο λάδι Εκτέλεση Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελάχιστο λάδι και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο μπέικον. Αφού τα΄αφήσουμε για λίγο , ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τ΄ αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους΄. Μόλις μείνουν με το λάδι τους σβήνουμε τη φωτιά και τα΄αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ακακατεύουμε ελαφρά. Σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και πάνω τη γέμιση. Τελειώνουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα και τη ραντίζουμε μ΄ελάχιστο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά Παρατηρήσεις Τα κολοκυθάκια με το ανακάτεμα στην κατσαρόλα θα λιώσουν αρκετά και έτσι γλιτώνουμε το τρίψιμο. Προσοχή τα φετάκια να είναι λεπτά. Αν δεν σας αρέσει η κρέμα γάλακτος αντικαταστήστε με ένα αυγό και μισή κούπα γάλα, αλλά η κρέμα του πάει πολύ! Δοκιμάστε πριν βάλετε αλάτι γιατί τα τυριά και το μπεικον αρκούν.
*Ενα χαμόγελο δεν στοιχίζει τίποτα και όμως είναι πολύτιμο. Πλουτίζει εκείνον που το δέχεται χωρίς να πτωχαίνει εκείνον που το δίνει. Δεν διαρκεί παρά μιά στιγμή αλλά η ανάμνησή του είναι καμιά φορά αιώνια. Κανένας δεν είναι τόσο πλούσιος για να μην το έχει ανάγκη*.
*Ενα χαμόγελο αναπαύει τον κουρασμένο, δίνει θάρρος στον απογοητευμένο, παρηγορεί μέσα στη λύπη, αναπτερώνει την αισιοδοξία. Είναι αντίδοτο σε κάθε θλίψη*.
*Κι όμως δεν δανείζεται, δεν κλέβεται, δεν αγοράζεται, γιατί είναι κάτι που έχει αξία μονάχα τη στιγμή που δίνεται*.
*Κι αν καμιά φορά συναντήσετε κάποιο άνθρωπο που δεν σας χαρίζει το χαμόγελο που αξίζετε, σταθείτε γενναιόδωροι και δώστε το δικό σας, γιατί κανείς δεν έχει τόσο ανάγκη απ’ το χαμόγελο, όσο εκείνος που δεν μπορεί να το δώσει στους άλλους*.
Φίλε Φώτη οι επισκέπτες αυτής της σελίδας δεν την κατάλαβαν μου φαίνεται. Πρέπει να κάνεις και μια σελίδα με τίτλο "Το menu των πειναλέων" όπου εκεί μέσα να γράφουν τις μαγειρικές τους αλχημείες.
καλημερα μιχαλη καλημερα καλλιμαχε καλη χρονια! σωστη η επισημανση σου.. και για να κανω ενα βημα παραπερα "το μενου μετα το ΔΝΤ" γιατι αλλοι καναν τις αλχημειες και αλλοι θα πληρωσουν ΚΑΡΜΕΝ
Αίσθημα... ευθύνης Μια ξανθιά γυρίζει στο σπίτι μετά τα ψώνια και ακούει περίεργους ήχους προερχόμενους από την κρεβατοκάμαρα. Πηγαίνει επάνω και βλέπει τον άντρα της γυμνό, ιδρωμένο και λαχανιασμένο πάνω στο κρεββάτι.
«Μα τι σου συμβαίνει;»τον ρωτάει «Έχω πάθει καρδιακή προσβολή» απαντά εκείνος Η ξανθιά τρέχει κάτω να... καλέσει ασθενοφόρο, αλλά τη στιγμή που παίρνει το νούμερο, ο γιος της 4 χρονών πάει εκεί και της λέει: «Μαμά, μαμά, η θεία κρύβεται γυμνή μέσα στη ντουλάπα σου.» Η ξανθιά κατεβάζει το ακουστικό και τρέχει πάλι πάνω στην κρεββατοκάμαρα. Ανοίγει την πόρτα της ντουλάπας και φυσικά βρίσκει μέσα γυμνή την αδερφή της.
«Μωρή ηλίθια» της λέει, «ο άνδρας μου παθαίνει καρδιακή προσβολή και συ παίζεις κρυφτό με τα παιδιά;»
Χοιρινό Φρικασέ
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30 λεπτά
Μερίδες: 5 – 6
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό ψαχνό χωρίς κόκαλα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μεγάλα μαρούλια
½ κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ κούπα ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
νερό
Για το αυγολέμονο:
2-3 αυγά
½ κούπα χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες και το στραγγίζουμε.
Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια περίπου 3 εκατοστά και τα βράζουμε για 5 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε.
Πλένουμε και κόβουμε το άσπρο μέρος και λίγο από το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθώς και το άλλο κρεμμύδι, το άνηθο και το μαϊντανό.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε και αυτό.
Προσθέτουμε, το αλατοπίπερο και νερό και το βράζουμε με το καπάκι. Κατά διαστήματα παρακολουθείτε εάν έχει νερό το κρέας και προσθέτετε εάν χρειάζεται μέχρι να βράσει το κρέας και να γίνει μαλακό Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τα μαρούλια, τον άνηθο και το μαϊντανό και τα βράζουμε για 15 – 20 λεπτά.. Στο τέλος το φαγητό να μείνει με περίπου ένα ποτήρι νερό. Βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε ξεχωριστό μπωλ κτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι. Γεμίζουμε την κουτάλα με ζωμό από το φαγητό και όσο χτυπάμε τα αυγά το προσθέτουμε σιγά-σιγά προσέχοντας να μη μας κόψουν τα αυγά. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε το φαγητό γυρνώντας την κατσαρόλα πέρα δώθε να πάει παντού το αυγό.
Σημ: Εάν θέλετε η σάλτσα να είναι πηκτή, μπορείτε να τη δέσετε προσθέτοντας 1 κουταλιά κόρν φλάουρ στα αυγά και το λεμόνι.
Τσιπούρα στη Λαδόκολλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερίδες: 4 -5
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Υλικά:
3 Τσιπούρες περίπου 400 γραμμάρια η κάθε μία
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Ρίγανη
Εστραγκόν
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 Κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ζητήστε από τον ψαρά σας να καθαρίσει τα ψάρια. Θα τα πλύνετε και να τα στραγγίξετε.
Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και το στρώνουμε σε μεγάλο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και βάζουμε λίγη ρίγανη και εστραγκόν μέσα και απ’ έξω. Βάζουμε από 2 φέτες λεμόνι στην κοιλιά του ψαριού και ρίχνουμε από λίγες σταγόνες λάδι πάνω σε κάθε ψάρι. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα και σκεπάζουμε τα ψάρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15 λεπτά και τα γυρίζουμε και ψήνουμε άλλο τόσο και από την άλλη μεριά.
Φασολάκια γιαχνί
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος: περίπου 45 λεπτά
Μερίδες: 4 – 5
Υλικά:
1 κιλό φρέσκα φασολάκια, μπαρμπούνια (ή κατεψυγμένα το χειμώνα)
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 – 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 μεγάλες πατάτες κομμένες στα τέσσερα ή έξι
4 – 5 ώριμες ντομάτες φρέσκες ξεφλουδισμένες ή 1 κουτάκι 440 γρ. ντοματάκια oλόκληρα (λιωμένα στο μούλτι)
½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 – 2 κουταλιές άνηθο (ή μάραθο) ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 – 2 κούιπες νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα φασολάκια, αφαιρώντας με το ειδικό εργαλείο ή με το μαχαίρι όλο το περίγραμμα γύρω-γύρω έστω και εάν είναι τρυφερό και τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε λάδι όσο να βρέξουμε τον πάτο της κατσαρόλας και αφού ζεσταθεί σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 – 2 λεπτά να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε και τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και το νερό και αφήνουμε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για 45 περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
Δέκα λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε και τον μαϊντανό και άνηθο.
Σερβίρεται ως κύριο φαγητό, με τυρί φέτα και μια σαλάτα εποχής.
Τηγανόψωμα νόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥλικά
για την ζυμη
1/2 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φακελακι ξερη μαγια
1 κ.σουπας αλατι
1 κ.γλυκου ζαχαρη
1 φλ.μικρο του καφε ελαιολαδο
1 κουπα του καφε μεγαλη χλυαρο νερο.
για την γεμιση
Περιπου 300 γρ τυρι φετα τριμμενη μπορει και λιγοτερη
πιπερι
λιγα φρεσκα φυλλαρακια φρεσκο δυοσμο (του πηγαινει πολυ)
Εκτέλεση
Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι, του ανοιγουμε μια λακκουβιτσα κι εκει ριχνουμε το αλατι, τη ζαχαρη, τη μαγια και το ελαιολαδο
Αρχιζουμε να τα ανακατευουμε και σιγα σιγα ριχνουμε και το χλυαρο νερο. Τα ζυμωνουμε καλα μεχρι η ζυμη μας να ειναι ευκολοπλαστη.
Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε ενα μισαωρο να φουσκωσει.
Στη συνεχεια τη χωριζουμε σε μπαλες.
Παιρνουμε τη μπαλα και την ανοιγουμε ακομα και με το χερι μας σε κυκλικο σχημα.
Παιρνουμε με ενα κουταλι απο τη γεμιση μας και καλυπτουμε την επιφανεια, το σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο που εχουμε ανοιξει στο ιδιο σχημα και μεγεθος, και με ενα πιρουνι κλεινουμε τις ακρες του.
Σε ενα τηγανι εχουμε βαλει λαδι να ζεσταθει, τα ριχνουμε μεσα και σε χαμηλη φωτια κοιταμε να παρουν χρωμα και απο τις δυο πλευρες.
Τα βγαζουμε και τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα λαδια τους και μετα τα σερβιρουμε..
Μπορουμε επισης να μην τα σκεπαζουμε απο πανω με την αλλη ζυμη, αλλα να βαζουμε τη γεμιση στο ενα φυλλο και να το ζυμωνουμε ωστε να ενσωματωθει η γεμιση με το φυλλο.
Εγω το προτιμω καλυτερα ετσι.. επισης μπορειτε να τηγανισετε σκετη τη ζυμη και να την σερβιρετε με μελι και κανελα.
Καλη επιτυχια!!!
Κολοκυθοτυρόπιτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΥλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα ή φύλλο κουρού
4 κολοκυθάκια μέτρια
4 φέτες μπέικον
¼ τυρί φέτα
Μισή κούπα ρεγκάτο
Άνηθο
Δυόσμο
1 μικρό κρεμμύδι
Πιπέρι
150 ml κρέμα γάλακτος light
Λίγο λάδι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελάχιστο λάδι και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο μπέικον. Αφού τα΄αφήσουμε για λίγο , ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τ΄ αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους΄. Μόλις μείνουν με το λάδι τους σβήνουμε τη φωτιά και τα΄αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ακακατεύουμε ελαφρά. Σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και πάνω τη γέμιση. Τελειώνουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα και τη ραντίζουμε μ΄ελάχιστο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά
Παρατηρήσεις
Τα κολοκυθάκια με το ανακάτεμα στην κατσαρόλα θα λιώσουν αρκετά και έτσι γλιτώνουμε το τρίψιμο.
Προσοχή τα φετάκια να είναι λεπτά.
Αν δεν σας αρέσει η κρέμα γάλακτος αντικαταστήστε με ένα αυγό και μισή κούπα γάλα, αλλά η κρέμα του πάει πολύ!
Δοκιμάστε πριν βάλετε αλάτι γιατί τα τυριά και το μπεικον αρκούν.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΜΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ.
το μυστικο της επιτυχιας
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι η αδιαλλακτη
επιμονη στο σκοπο
(Μπεντζαμιν Ντισραελι)
Και με τα κιλά που πήραμε στις γιορτές τι θα κάνουμε, με τις συνταγές που μας βάζεις; Προβοκάτορα/ισσα. Χα,χα,χα. Καλά να είσαι καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήμια ειναι η λυση για τα περιττα κιλα .....
ΑπάντησηΔιαγραφήαπο δευτερα διαιτα
ΚΑΡΜΕΝ
*Ενα χαμόγελο δεν στοιχίζει τίποτα και όμως είναι πολύτιμο. Πλουτίζει εκείνον που το δέχεται χωρίς να πτωχαίνει εκείνον που το δίνει. Δεν διαρκεί παρά μιά στιγμή αλλά η ανάμνησή του είναι καμιά φορά αιώνια. Κανένας δεν είναι τόσο πλούσιος για να μην το έχει ανάγκη*.
ΑπάντησηΔιαγραφή*Ενα χαμόγελο αναπαύει τον κουρασμένο, δίνει θάρρος στον απογοητευμένο, παρηγορεί μέσα στη λύπη, αναπτερώνει την αισιοδοξία. Είναι αντίδοτο σε κάθε θλίψη*.
*Κι όμως δεν δανείζεται, δεν κλέβεται, δεν αγοράζεται, γιατί είναι κάτι που έχει αξία μονάχα τη στιγμή που δίνεται*.
*Κι αν καμιά φορά συναντήσετε κάποιο άνθρωπο που δεν σας χαρίζει το χαμόγελο που αξίζετε, σταθείτε γενναιόδωροι και δώστε το δικό σας, γιατί κανείς δεν έχει τόσο ανάγκη απ’ το χαμόγελο, όσο εκείνος που δεν μπορεί να το δώσει στους άλλους*.
Ουδεμια αξια εχουν εκατο νικες οσο μια καλη συμπεριφορα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, Κάρμεν μου, όλα τα πράγματα από Δευτέρα τα ξεκινάμε. Τυχαίο; Δε νομίζω. Χα,χα,χα, ΄Εφη
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε Φώτη οι επισκέπτες αυτής της σελίδας δεν την κατάλαβαν μου φαίνεται. Πρέπει να κάνεις και μια σελίδα με τίτλο "Το menu των πειναλέων" όπου εκεί μέσα να γράφουν τις μαγειρικές τους αλχημείες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη καλημέρα θα βρισκόμαστε κι εδώ στου φίλου μας το στέκι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε προσκαλώ και στο δικό μου Blog:
http://geroplatonas.blogspot.com
καλημερα μιχαλη καλημερα καλλιμαχε καλη χρονια!
ΑπάντησηΔιαγραφήσωστη η επισημανση σου.. και για να κανω ενα βημα παραπερα "το μενου μετα το ΔΝΤ"
γιατι αλλοι καναν τις αλχημειες και αλλοι θα πληρωσουν
ΚΑΡΜΕΝ
Ανέκδοτο: Η καρδιακή προσβολή
ΑπάντησηΔιαγραφήΑίσθημα... ευθύνης
Μια ξανθιά γυρίζει στο σπίτι μετά τα ψώνια και ακούει περίεργους ήχους προερχόμενους από την κρεβατοκάμαρα. Πηγαίνει επάνω και βλέπει τον άντρα της γυμνό, ιδρωμένο και λαχανιασμένο πάνω στο κρεββάτι.
«Μα τι σου συμβαίνει;»τον ρωτάει
«Έχω πάθει καρδιακή προσβολή» απαντά εκείνος
Η ξανθιά τρέχει κάτω να... καλέσει ασθενοφόρο, αλλά τη στιγμή που παίρνει το νούμερο, ο γιος της 4 χρονών πάει εκεί και της λέει: «Μαμά, μαμά, η θεία κρύβεται γυμνή μέσα στη ντουλάπα σου.»
Η ξανθιά κατεβάζει το ακουστικό και τρέχει πάλι πάνω στην κρεββατοκάμαρα. Ανοίγει την πόρτα της ντουλάπας και φυσικά βρίσκει μέσα γυμνή την αδερφή της.
«Μωρή ηλίθια» της λέει, «ο άνδρας μου παθαίνει καρδιακή προσβολή και συ παίζεις κρυφτό με τα παιδιά;»
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΕΤΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Η ΓΝΩΣΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΔΙΠΛΗ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΔΩΣΕΙ
ΝΙΩΤΗΣ
ΟΣΑ ΑΚΟΥΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΙ ΟΣΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ
ΟΣΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
ΕΧΕΤΑ ΓΙΑ ΜΑΤΡΗΤΑ
ΝΙΩΤΗΣ