Η αποκάλυψη έγινε στην διάρκεια επίσκεψης στο Πακιστάν του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε, ο οποίος εξήρε το ρόλο του Ισλαμαμπάντ στην προσπάθεια καταπολέμησης του «εξτρεμισμού» και υπογράμμισε την ανάγκη για στενότερη συνεργασία ανάμεσα στη χώρα αυτή και το Αφγανιστάν.
Η πρόταση για το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης, που συνέταξαν στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, θα τεθεί προς έγκριση στην κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ πριν σταλεί στην κάτω βουλή, την Μπούντεσταγκ, για ψήφιση την 28η Ιανουαρίου. Αναμένεται να εγκριθεί, με τις ψήφους και της αντιπολίτευσης.
«Η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι θα μπορέσει να μειώσει την παρουσία των Γερμανικών στρατευμάτων από τα τέλη του 2011, στην διάρκεια της παράδοσης της ευθύνης για την ασφάλεια», αναφέρεται στο κείμενο.
Η Γερμανία συνεισφέρει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών στις επιχειρήσεις του NATO στο Αφγανιστάν, 4.600 άνδρες, οι οποίοι επιχειρούν στο βορρά, όπου η βία εντάθηκε το 2010.
Η γερμανική συμμετοχή στον πόλεμο στο Αφγανιστάν αντιμετωπίζεται με δυσαρέσκεια από την κοινή γνώμη στη χώρα. Το 2010 ο αρχηγός των ένοπλων δυνάμεων και ένας υπουργός έχασαν τα αξιώματά τους μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό που κάλεσαν οι Γερμανικές δυνάμεις εναντίον μαχητών των Ταλιμπάν αλλά είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και πολλοί άμαχοι.
Ενώ ο πρόεδρος Χορστ Κέλερ αναγκάστηκε να παραιτηθεί επίσης πέρυσι μετά την δήλωσή του, στην διάρκεια επίσκεψής του στο Αφγανιστάν, ότι η Γερμανία πρέπει και οφείλει να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της για να προωθεί εμπορικά της συμφέροντα.
www.zougla.gr
ΦΥΓΕ ΕΣΥ ΕΛΛΑ ΕΣΥ.ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΑΛΑΞΟΚΟΛΙΑ.ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή