Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Τζον Κάντλι: Οι τζιχαντιστές κάνουν εικονικό πνιγμό σε όποιους προσπαθούν να αποδράσουν!...

Τζον Κάντλι: Οι τζιχαντιστές κάνουν εικονικό πνιγμό σε όποιους προσπαθούν να αποδράσουνΝέο βίντεο με τον Βρετανό δημοσιογράφο που κρατείται από το Ισλαμικό Κράτος – Κατηγορεί τις ΗΠΑ και τη Βρετανία ότι δεν μπήκαν σε καμία διαδικασία να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση των κρατουμένων πολιτών τους, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες Νέο βίντεο με τον Βρετανό όμηρο των τζιχαντιστών, Τζον Κάντλι, δόθηκε στη δημοσιότητα, με το οποίο ο δημοσιογράφος εξηγεί, πιθανότατα καθ’ υπαγόρευση, την «καθημερινότητα» των ομήρων, αλλά εκφράζει και την οργή του για τη στάση τόσο της Βρετανίας,
 όσο και των ΗΠΑ. Ο Κάντλι αποκαλύπτει ότι οι τζιχαντιστές τιμωρούν με εικονικό πνιγμό τους «απείθαρχους» δυτικούς που έχουν φυλακισμένους. Ο Βρετανός δημοσιογράφος που βρίσκεται επί δύο χρόνια φυλακισμένος εμφανίζεται να δηλώνει ότι τόσο αυτός όσο και οι συγκρατούμενοι του το 2013 τύγχαναν καλής μεταχείρισης από τους τζιχαντιστές εκτός και αν «προσπαθούσαμε κάτι ανόητο, όπως απόδραση ή κάναμε κάτι που δε θα έπρεπε».
 Σε αυτή την περίπτωση οι κρατούμενοι υφίσταντο το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού, αποκαλύπτει ο Κάντλι, προσθέτοντας ότι ήταν αντίστοιχοι με τους εικονικούς πνιγμούς στους οποίους υπέβαλαν τους κρατούμενους στο Γκουαντάναμο οι Αμερικανοί. Σύμφωνα με τον Βρετανό δημοσιογράφο – την περίοδο πριν αρχίσουν οι εκτελέσεις των ομήρων από τους τζιχαντιστές – οι κρατούμενοι «διαβάζαμε βιβλία, παίζαμε παιχνίδια αναψυχής» και γενικά δεν επρόκειτο για μία κακή ζωή. Σύμφωνα με τον ίδιο οι εκτελέσεις ξεκίνησαν προκειμένου να στείλουν ένα σαφές μήνυμα, «μην χαζεύετε όταν πρόκειται για διαπραγματεύσεις». Ο Κάντλι κατηγορεί τις ΗΠΑ και τη Βρετανία ότι δεν μπήκαν σε καμία διαδικασία να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση των κρατουμένων πολιτών τους, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διαψεύδοντας την προσμονή τους
. «Οι μουτζαχεντίν μας είπαν ότι οι κυβερνήσεις μας δε νοιάζονται για εμάς και δεν τους πιστέψαμε. Μας είπαν ότι είμαστε άνευ αξίας για αυτούς και δεν τους πιστεύαμε. Μας είπαν ότι θα αρχίσουν να μας σκοτώνουν και πάλι δεν τους πιστέψαμε. Το ανθρώπινο μυαλό έχει απίστευτη ικανότητα αυτοάμυνας σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά ήταν όλα αλήθεια.
 Οι κυβερνήσεις μας επέλεξαν να μην διαπραγματευτούν με το Ισλαμικό Κράτος, και ενώ όλοι οι άλλοι εκπλήρωναν τους όρους για την απελευθέρωση τους για εμάς δεν υπήρχε συμφωνία», σημειώνει χαρακτηριστικά. Το νέο βίντεο με τον Τζον Κάντλι διαρκεί περίπου εξίμιση λεπτά και αποτελεί το 5ο στη σειρά των προπαγανδιστών βίντεο με τίτλο «lend me your ears» που δημοσιεύουν οι τζιχαντιστές.
 Πριν από λίγες μέρες ο Πολ Κάντλι, 80 ετών, πατέρας του Βρετανού δημοσιογράφου που κρατείται από τους τζιχαντιστές πέθανε από επιπλοκές αφού προηγουμένως είχε προσβληθεί από πνευμονία. Ο Πολ Κάντλι είχε ζητήσει από τους τζιχαντιστές να απελευθερώσουν το γιο του και είναι άγνωστο αν ο φυλακισμένος Βρετανός γνωρίζει τόσο την έκκληση του πατέρου του όσο και το γεγονός ότι ο 80χροος άνδρας απεβίωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου