Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

"Σοφές λεξούλες"

*Η ομορφιά ξεγελάει τη σάρκα για να πάρει την άδεια να φτάσει μέχρι την ψυχή*.

Simone Weil, 1909-1943, Γαλλίδα φιλόσοφος

15 σχόλια:

  1. Όταν ο Θεός δημιούργησε το γάιδαρο του είπε:

    - "Θα δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά πράγματα στην πλάτη σου. Θα τρως χόρτα και θα έχεις πολύ λίγη νοημοσύνη. Θα ζεις 50 χρόνια."

    Τότε ο γάιδαρος του απάντησε:

    - "50 χρόνια τέτοια ζωή, είναι πολύ σκληρό. Δώσε μου μόνο 30 χρόνια."
    Έτσι κι έγινε.
    Μετά ο Θεός δημιούργησε το σκύλο και του είπε:
    - "Σαν σκύλος, θα φυλάς την ιδιοκτησία του ανθρώπου και θα είσαι ο πιο...

    αφοσιωμένος φίλος του. Θα τρως ότι περισσεύει από τον άνθρωπο και θα ζεις για 25 χρόνια."
    Τότε ο σκύλος του απάντησε:
    - "Θεέ μου, 25 χρόνια τέτοια ζωή, δεν αντέχεται. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια."
    Έτσι κι έγινε.
    Μετά ο Θεός δημιούργησε τον πίθηκο και του είπε:
    - "Θα πηδάς από δέντρο σε δέντρο και θα συμπεριφέρεσαι σαν βλάκας. Θα κάνεις το γελωτοποιό και θα ζεις για 20 χρόνια."
    Τότε ο πίθηκος του απάντησε:
    - "Θεέ μου, 20 χρόνια σαν γελωτοποιός του κόσμου, πάει πολύ. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια."
    Έτσι κι έγινε.

    Τελικά ο Θεός, δημιούργησε τον άντρα και του είπε:

    - "Είσαι άντρας. Το μόνο λογικό ον που θα κατοικεί στη γη. Θα χρησιμοποιείς τη νοημοσύνη σου για να επιβάλλεσαι στα αλλά δημιουργήματα. Θα εξουσιάζεις τη γη και θα ζεις για 20 χρόνια." Τότε ο άντρας του απάντησε:
    - "Θεέ μου, να είμαι άντρας μόνο για 20 χρόνια δεν αρκεί. Δώσε μου σε παρακαλώ τα 20 χρόνια που άφησε ο γάιδαρος, τα 15 χρόνια που άφησε ο σκύλος και τα 10 χρόνια που άφησε ο πίθηκος."

    Έτσι κι έγινε.

    Από τότε ο άντρας ζει, 20 χρόνια σαν άντρας, μετά παντρεύεται και δουλεύει 20 χρόνια σαν γάιδαρος και από το πρωί ως το βράδυ κουβαλά τα βάρη. Μετά, αποκτά παιδιά και ζει 15 χρόνια σαν σκύλος φρουρώντας το σπίτι και την περιουσία του, τρώγοντας ότι περισσεύει από την οικογένεια. Και αφού γεράσει πια, ζει σαν πίθηκος, συμπεριφέρεται σαν βλάκας και κάνει το γελωτοποιό στα εγγόνια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπαίνει ένας ληστής σε μια τράπεζα και λέει στον ταμεία να του δώσει όλα τα λεφτά. Εκείνος τα δίνει και ο ληστής τον πυροβολεί.. Φεύγοντας λέει στον 1ο πελάτη:

    Είδες τίποτα?
    Απάντηση: Ε κάτι είδα...

    Τον πυροβολεί και μετά λέει στον 2ο πελάτη:...


    Εσύ είδες τίποτα?
    Απάντηση: Ε κάτι λίγο είδα...

    Τον πυροβολεί κι αυτόν και στη συνέχεια γυρνάει σε έναν 3ο πελάτη και του λέει:...

    Εσύ είδες τίποτα?
    Απάντηση: Εγώ δεν είδα τίποτα αλλά..... η γυναίκα μου τα είδε όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καιρός να μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
    Οι αγορές, δηλαδή οι διεθνείς τοκογλύφοι…
    Ο εξ ανατολών κίνδυνος, δηλαδή οι Tούρκοι…
    Το ανεξέλεγκτο κεφάλαιο, δηλαδή οι πολυεθνικές…
    Τα ΜΜΕ, δηλαδή οι νταβατζήδες…
    Το Σχέδιο Σωτηρίας, δηλαδή το φορολογικό ξεζούμισμα…
    …Κι ο Ελληνικός λαός, δηλαδή ο μ@#2*@ς της παρέας!

    ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ
    ΤΟΥ ΤΟΥ

    ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥ
    ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΗ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ
    Μ" ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΗ
    ΝΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΑΘΗΜΑ
    ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΙΑ Τ" ΑΛΛΑ
    ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΜΑΘΕ
    ΣΕ ΒΑΣΑΝΑ ΜΕΓΑΛΑ, ΝΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καθετι που η ψυχη
    το επιθυμει το πετυχαινει
    (Σενεκας)
    καλη,δημιουργικη, εμπευσμενη χρονια σε ολους
    τους σοφους και ποιητες του αμαν πια ρε
    ΚΑΡΜΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και γυρίζοντας απ’ τα μεγάλα σου ταξίδια
    στον μεγάλο απολογισμό,
    θα βρίσκεις μόνο έναν θησαυρό που σου έχει απομείνει.
    Ν’ αγαπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μοσχαρίσιο κότσι στιφάδο

    Υλικά:

    1 κιλό μοσχαρίσιο κότσι (ποντίκι)
    1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
    1/2 σελινόριζα
    1 κούπα κάστανα βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
    1 κουτί πασάτα ντομάτας (500γρ.)
    1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί ημίγλυκο
    2 κουτάλια της σούπας πελτέ ντομάτας
    3 φύλλα δάφνης
    Λίγο δεντρολίβανο
    Λίγη κανέλα
    Λίγο μοσχοκάρυδο
    Λίγη πάπρικα καυτερή
    Αλάτι, πιπέρι
    Ελαιόλαδο
    Εκτέλεση:

    Κόβουμε το μοσχαρίσιο κότσι σε μερίδες και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει για 1 1/2 ώρα, προσθέτοντας στο νερό λίγο δεντρολίβανο και λίγο πιπέρι. Στην αρχή του βρασμού το κρέας μας βγάζει αφρό τον οποίο και αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
    Μέχρι να βράσει το κρέας μας ετοιμάζουμε τα κάστανα. Δείτε την τεχνική για να βράσετε κάστανα κάνοντας κλικ εδώ! Επίσης καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας. Ετοιμάζουμε και την σελινόριζα μας (αφαιρώντας της μια εξωτερική φλίδα όπως κάνουμε με τις πατάτες) και την κόβουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
    Όταν πλησιάζει να περάσει η 1 1/2 ώρα βρασμού του κρέατος, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας και την σελινόριζα προσθέτοντας τους αλάτι και σβήνοντας τα με το κρασί. Κατόπιν προσθέτουμε την πασάτα, τον πελτέ, τα κάστανα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης και λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας που βράζει το κρέας μας. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια κρέατος και αρκετό από το ζωμό του (ανάλογα με το πόση σάλτσα θέλουμε να έχει το φαγητό μας στο τέλος). Βράζουμε για μία ώρα σε μέτρια φωτιά και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αστακομακαρονάδα.

    Υλικά:

    1 πιπεριά
    1 κρεμμύδι
    4 ντομάτες
    3-4 σκελίδες σκόρδο
    Λίγο μαϊντανό
    3-4 φύλλα δάφνης
    1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
    1 ποτήρι του κρασιού κρασί (ότι έχουμε)
    Λίγο ξύδι Balsamico
    1 αστακό 1 1/2 περίπου κιλό
    5-6 φύλλα βασιλικού
    Μισό κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
    Λάδι
    Αλάτι, πιπέρι
    Εκτέλεση:

    Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε τις ντομάτες και το μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Βάζουμε στον αστακό αλάτι, πιπέρι, δάφνη, κονιάκ, κρασί, Balsamico, και βασιλικό και τον αφήνουμε να βράσει για μισή περίπου ώρα αφού προσθέσουμε και λίγο νερό. Βγάζουμε τον αστακό από το ζουμί, το σουρώνουμε και στο μισό ζουμί ρίχνουμε τα μακαρόνια να βράσουν μέχρι να πιουν το ζουμί προσθέτοντας και λίγο νερό. Το υπόλοιπο ζουμί το ρίχνουμε στη σάλτσα και την βράζουμε μέχρι να δέσει. Καθαρίζουμε τον αστακό από το κέλυφος και σερβίρουμε στο πιάτο τη μακαρονάδα, λίγη σάλτσα και κομμάτια αστακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

    Υλικά:

    2 κεσεδάκια γιαούρτι (των 200γρ.)
    250γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
    5 αυγά
    1/2 κιλό φέτα
    1/2 κιλό διάφορα τυριά
    1 φλιτζάνι φαρινάπ
    Λίγο πιπέρι
    Ρίγανη ή δυόσμο
    Εκτέλεση:

    Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μαζί. Έπειτα βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε λίγο λάδι. Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα της τυρόπιτας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
    Είναι μια συνταγή από τα Γιάννενα!!! Καλή σας όρεξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
    ΑΝΤΕ, ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΛΛΕΣ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ. ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αμα τα μαγείρευες και μας καλούσες
    σε δείπνο θα ήτανε τέλοια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ/ΝΗ, ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ.
    ΓΡΑΨΕ e-mail "ΣΤΟ Αμανπιαρε!" ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΩ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙ.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΓΙΑ 12.03.μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κατι ψηνεται η μου φαινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να ψήνεται καλό είναι, μην καεί όμως, θέλει προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή