Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Θα μας τρελάνουν τελείως!!!!

Η είδηση ….
"Ταρίφα" για το κάπνισμα σε καζίνο-νυχτερινά κέντρα
Tο ενδεχόμενο τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης, όπου επιτρέπεται μέχρι σήμερα το κάπνισμα, να εξαγοράζουν το δικαίωμα με χρήματα υπέρ των νοσοκομείων,

άφησε ανοιχτό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε δηλώσεις του την Παρασκευή.

Ο σχολιασμός …
Οι άνθρωποι είναι απίθανοι σε ιδέες και έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν τελείως.
Το τι σκαρφίζονται για να εισπράξουν λεφτά ξεπερνάει πλέον τα όρια της φαντασίας όλων μας.
Θυμηθείτε αφού δεν μπορούσαν να ελέγξουν “τάχατε” το λαθρεμπόριο του πετρελαίου θέρμανσης (που έκαναν οι γνωστοί τους άγνωστοι) σκέφτηκαν την απόλυτη λύση που θα αποφέρει και πολλαπλά έσοδα εξομοιώνοντας την τιμή του με αυτό της κίνησης οπότε λύνουν το πρόβλημα δια παντός επιβάλλοντας στην πλειονότητα του Ελληνικού λαού από το ερχόμενο φθινόπωρο και χειμώνα … κρύες μέρες και νύχτες!!!
Άλλη απίθανη περίπτωση φαεινής εισπρακτικής ιδέας είναι το λεγόμενο πιστοποιητικό ενεργειακής κατάστασης των κτηρίων.

Δηλαδή με λίγα λόγια εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης ζητούν από τους μικροϊδιοκτήτες ειδικά των παλαιότερων κτισμάτων να γκρεμίσουν και να ξανακτίσουν ξανά τα τοιχώματα αλλά και να αλλάξουν πορτο-παράθυρα στα σπίτια τους για να μπορέσουν να τα πουλήσουν ή τα νοικιάσουν για να εισπράξουν τα χαμηλά ενοίκια στα οποία μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν οι περισσότεροι των ενοικιαστών.

Καραγκιοζιλίκι και παγκόσμια πρωτοτυπία! Αυτό θα μπορούσαν να το επιβάλλουν στα υπό κατασκευή κτήρια μια και όλοι μέχρι τώρα έκτιζαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που το ίδιο το κράτος είχε ορίσει. Εδώ είναι που θα γίνει του Κουτρούλη ο γάμος από τα λαδώματα στους ελεγκτές Πολιτικούς Μηχανικούς και στους αρμόδιους υπαλλήλους της πολεοδομίας.
Άλλη περίπτωση εκ των πολλών είναι και η λεγόμενη τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων όπου οι κατασκευαστές είχαν ήδη κλείσει και πωλούσαν φυσικά με την ανάλογη τιμή και τώρα ζητούν από τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν πληρώνοντας πρόστιμο αλλά το κυριότερο δηλώνοντας μεταγενέστερη ημερομηνία από αυτή της αρχικής κατασκευής δηλ. να δηλώσουν ένοχοι πληρώνοντας και κερατιάτικα.

Εδώ θα έπρεπε να ζητηθούν ευθύνες από τους κατασκευαστές που εισέπραξαν και το αντίτιμο των πλεοναζόντων τετραγωνικών αλλά και από τους υπεύθυνους πολιτικούς μηχανικούς που λάδωναν τους αρμόδιους της πολεοδομίας.
Ένας φαύλος κύκλος παρανομίας και ασυδοσίας τον οποίο εδώ και χρόνια εκτρέφει το ίδιο το κράτος προς όφελος πρώτα των κομματικών και των πολιτικών χορηγών και μετά των πολιτών οι οποίοι έβρισκαν διέξοδο με λαδώματα στα εντέχνως φτιαχτά αδιέξοδα της γραφειοκρατίας.

Εγώ πέρα από την εισφορά στα κέντρα για το δικαίωμα των πελατών τους να καπνίζουν θα πρότεινα να μας επιβάλλουν και ένα κεφαλικό φόρο για το ότι αναπνέουμε, βλέπουμε, ακούμε και γενικά ότι ακόμα ζούμε και τους ανεχόμαστε καρτερικά να πειραματίζονται και να ποδοπατούν κάθε μέρα την τιμή και την αξιοπρέπεια μας!!!

Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

1 σχόλιο:

  1. ......... Ένας φαύλος κύκλος παρανομίας και ασυδοσίας τον οποίο εδώ και χρόνια εκτρέφει το ίδιο το κράτος προς όφελος πρώτα των κομματικών και των πολιτικών χορηγών και μετά των πολιτών οι οποίοι έβρισκαν διέξοδο με λαδώματα στα εντέχνως φτιαχτά αδιέξοδα της γραφειοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή