Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Οι ευθύνες μιας ... παραπλάνησης!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Όταν κάποιος με δημόσιες δηλώσεις και για δικούς του λόγους (όπως, προβολής, οικονομικούς, κοινωνικούς αλλά και για αδιευκρίνιστους) παραπλανήσει μερίδα ανθρώπων του κοινωνικού συνόλου
λέγοντας και τάζοντας πράγματα που δεν ισχύουν κατά αρχάς, αλλά και κατά δεύτερο αποδεικνύεται μακροπρόθεσμα ότι τους βλάπτει οικονομικά ή στην υγεία τους … αυτό το άτομο ΔΙΩΚΕΤΑΙ;

Ναι φίλες/οι διώκεται και παρακάτω θα σας θυμίζω την υπόθεση Καματερού με το κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο στον σύνδεσμο http://www.sansimera.gr/articles/16
Σας παραθέτω ενδεικτικά κάποια αποσπάσματα και εν συνεχεία θα συνεχίσω τις σκέψεις μου.:
Το «θαυματουργό» νερό του Καματερού Ο Γιώργος Kαματερός έκανε την εμφάνιση του στην επικαιρότητα στις αρχές Φεβρουαρίου του 1976, υποστηρίζοντας ότι ανακάλυψε το φάρμακο κατά του καρκίνου. Ο 36χρονος τότε δικηγόρος άρχισε να μοιράζει με βυτιοφόρα το ιαματικό νερό που υποτίθεται έφερνε από την Κω, στις γειτονιές της Αθήνας και λίγες μέρες αργότερα στην επαρχία. Οι γονείς 18 ..........
.παιδιών που νοσηλεύονταν με λευχαιμία και κακοήθεις όγκους στο νοσοκομείο «Aγλαΐα Kυριακού», σταμάτησαν την κλασική θεραπεία και έδιναν στα παιδιά το νερό του Kαματερού. Ως αποτέλεσμα, ένα από τα παιδιά πέθανε και η κατάσταση των υπολοίπων παρουσίασε επιδείνωση. Στις 30 Μαρτίου του 1976 η κατανάλωσή του απαγορεύτηκε επισήμως. Μετά τις δικαστικές περιπέτειες, ο Kαματερός έφυγε για ένα διάστημα στο εξωτερικό και στη συνέχεια ασχολήθηκε με επιχειρήσεις. 22 χρόνια αργότερα, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κω, όπου στις 6 Μαΐου του 1998, μη μπορώντας τα αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα, έβαλε τέλος στη ζωή του.

συνέχεια των σκέψεων μου ….

Από την παραπάνω εξιστόρηση των γεγονότων προκύπτει ότι ο Καματερός δημόσια υπόσχονταν κάτι το οποίο όμως εν συνεχεία αποδείχτηκε ψέμα και μάλιστα ένα παιδάκι πέθανε ενώ κινδύνευσαν και κάποια άλλα. Αυτός ο άνθρωπος διώχτηκε και στο τέλος έβαλε και τέλος στην ζωή του.(Να σημειώσω ότι όταν άρχισε να αποδεικνύετε το ψέμα του πολλοί από τους παραπλανημένους συνεργάτες του δικαίως τον αποκήρυξαν και του γύρισαν την πλάτη εκδηλώνοντας δημόσια και την περιφρόνηση τους προς το πρόσωπό του.)
Θα μου πείτε τώρα παλιά ξινά σταφύλια γιατί τα θυμήθηκα και τι σχέση έχουν με τα δικά μας;;
Έχουν φίλες/οι γιατί κάπως έτσι λειτούργησε ο κ. Παπανδρέου. Προεκλογικά υποσχέθηκε και έταξε δημόσια, πράγματα τα οποία δεν εφάρμοσε ή μάλλον τα εφάρμοσε από την ανάποδη εις βάρος όλων μας.
Παραπλάνησε (ηθελημένα ή αθέλητα δεν έχει σημασία γιατί λόγω θέσης όφειλε να ξέρει την αλήθεια) αρκετούς ανθρώπους και έτσι πήρε την πλειοψηφία στις κάλπες που του έδωσαν το δικαίωμα να γίνει πρωθυπουργός.(εδώ προκύπτει και το όφελος)
Ως συνέπεια αυτής της παραπλάνησης (ηθελημένης ή αθέλητης) τώρα όλη η Ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μια βαθιά κρίση σε διάφορα επίπεδα όπως οικονομική (αφού περιέκοψε τους μισθούς), κοινωνικής αναταραχή (η οποία ακόμα είναι άγνωστο που θα καταλήξει), και το χειρότερο επηρέασε και την υγεία πολλών συμπατριωτών μας!!! Ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά ότι αυξήθηκαν οι αιφνίδιοι θάνατοι (καρδιακά και εγκεφαλικά) όπως ότι αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες και οι ψυχολογικές αρρώστιες!!!
Όλα αυτά ξέρουμε ότι κατά κύριο λόγο αποδίδονται στο στρες και το άγχος!!!
Δεν ξέρω και αυτό ζητώ να μάθω αν τα παραπάνω μπορεί να έχουν κάποια νομική στήριξη για τα περαιτέρω; (όπως στην περίπτωση Καματερού.) Εδώ βέβαια δεν έχουμε νεράκι αλλά ψευδείς (θελημένες ή αθέλητες) δημόσιες υποσχέσεις που είχαν και έχουν πολύ χειρότερα αποτελέσματα στην πλειοψηφία της κοινωνίας μας.
Ένα άλλο στοιχείο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ στον ψεύτη Καματερό η πλειονότητα των συνεργατών του τον αναθεμάτισαν και του γύρισαν την πλάτη εδώ οι ανήκοντες στο κυβερνητικό στρατόπεδο (πέρα ελαχίστων ασήμαντων φωνών) όχι μόνο στηρίζουν αλλά τηρούν και σιγή ιχθύος!!!
Δεν έχω άλλο να πω και μακάρι να έχουμε μια απάντηση πάνω σε νομική βάση, σίγουρα όμως κάποιοι από εσάς συμφωνείτε ή διαφωνείτε οπότε θα χαρώ να διαβάσω την άποψη σας!!!
Για να θυμηθείτε του λόγου το αληθές σας παραθέσω και τρία μικρά βίντεο που αποδεικνύουν καθαρά την ανακολουθία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων!!!

Λεφτά υπάρχουν
http://www.youtube.com/watch?v=9tJgP8bjVTo&feature=player_embedded

Οι υποσχέσεις και οι πράξεις (πολύ ενδιαφέρον)
http://www.youtube.com/watch?v=GrP8Xh2IYvs&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=LBa5KkT5qbM&feature=related

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου