Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΕΛΛΑΔΑ. Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 16:20 ΤΟ ΑΠΟΜΕΣΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ 202.000 ΕΥΡΩ

Ο Άκης Τσοχατσόπουλος κάνει δηλώσεις μετά την αποφυλάκισή τουΕμφανώς καταβεβλημένος μετά και την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα τόνισε στους δημοσιογράφους: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για εμένα γιατί έληξε οριστικά και αμετάκλητα ο βασανισμός μου και ο εγκλεισμός μου στις φυλακές Κορυδαλλού, με ευθύνη της τότε κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.
 Αυτά όλα απασχολούν το δικαστήριο μου, το οποίο σε δύο εβδομάδες θα αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση 5ετούς διάρκειας. Έρχεται η ώρα να συζητηθούν και να ειπωθούν όλα». Στον Άκη Τσοχατζόπουλο έχουν επιβληθεί μεταξύ άλλων, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίασης στο Αστυνομικό Τμήμα. Υπογράμμισε ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιος πλήρωσε την εγγύηση και χαρακτήρισε το ζήτημα των χρημάτων «τεχνικά πράγματα». Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του τόνισε πως δεν είναι η καλύτερη καθώς εγχειρίστηκε πρόσφατα ενώ εξήγησε πως το μόνο το οποίο επιθυμεί είναι να δει τον γιο του. Ο πληρεξούσιους δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου Λεωνίδας Κοτσαλής σημείωσε:
«Με τη σημερινή αποφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου ολοκληρώθηκε η από 5.4.2017 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών περί αναστολής έκτισης της ποινής για λόγους υγείας κατ’ εφαρμογή του άρ. 497 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η οποία του είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο. Αφού υπερπηδήθηκε μία σειρά από διαδικαστικές δυσχέρειες, οψιγενώς ανακύψασες, και συγκεντρώθηκε με εργώδεις προσπάθειες η επιβληθείσα εγγυοδοσία, κατέστη δυνατή η υλοποίηση της προαναφερθείσης απόφασης. Προσβλέπω σε δίκαιη, νηφάλια και στη βάση του άρ. 177 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας κρίση του Δικαστηρίου.
 Το λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχω πλήρη εμπιστοσύνη». Στον Άκη Τσοχατζόπουλο έχουν επιβληθεί μεταξύ άλλων, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίασης στο Αστυνομικό Τμήμα «Μετά από ένα σήριαλ μιας εβδομάδας για το πότε θα αποφυλακιστεί, νωρίς το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η τελευταία εκκρεμότητα πριν την σφραγίδα στο αποφυλακιστήριό του ήταν η εξαγορά του της ποινής που δεν είχε εκτίσει από την αμετάκλητη καταδίκη των 5,5 ετών για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες (δεν είχε δηλώσει την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Σύμφωνα με πληροφορίες, για λογαριασμό του κ.Τσοχατζόπουλου καταβλήθηκαν περίπου 3.500 ευρώ για ένα υπόλοιπο ποινής 5 μηνών. Η εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ (την οποία είχε ορίσει το δικαστήριο για την αποφυλάκιση του) είχε κατατεθεί από τις προηγούμενες ημέρες. Τα χρήματα φέρονται να δόθηκαν από ιδιώτη, σε μετρητά. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έπρεπε να είχε αποφυλακιστεί εδώ και καιρό, με βάση τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου.
 Αποδείχτηκε ότι Ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε ένας εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού Γιάννης Νικολάου, ενώ συμπλήρωσε: «Στον Άκη Τσοχατζόπουλο, οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου (οι οποίοι έκαναν δεκτό το 5ο αίτημα του κατηγορουμένου) επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα, της υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που δήλωσε (στο σπίτι όπου διαμένει η σύζυγος και το παιδί τους στο Χαλάνδρι), της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της παράδοσης του διαβατηρίου του και της εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ. Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες σε δύο εξοπλιστικά έχει πρωτόδικα καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών.
 Μετά την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένει την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται (ίσως μέχρι το φθινόπωρο) να καταλήξει στην τελεσίδικη κρίση του». Φωτογραφίες από την άφιξή του στο σπίτι του στο Χαλάνδρι: Λίγο μετά τις 17:00 ο Άκης Τζοχατσόπουλος έφτασε στο σπίτι του στο Χαλάνδρι μαζί με τη σύζυγό του Β. Σταμάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου