Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΝΟ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνιαΓια ακόμη δύο ημέρες θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, καθώς κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής της την Πέμπτη, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συνέχιση της απεργιακής της κινητοποίησης, με νέα 48ωρη απεργία που θα ξεκινά την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 06.00 και θα λήγει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου το πρωί στις 06.00.
 Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, επανέρχεται διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών, ενώ όπως ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση «για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο υπουργό και την ΠΝΟ σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας».
 Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει και την προτεινόμενη ημερομηνία συνάντησης με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, για την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου. Στην αντεπίθεση η ΠΝΟ Ότι δεν δίνουν λύσεις, αλλά και για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης καταγγέλλουν με την ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΠΝΟ, τόσο τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και την κυβέρνηση. Η διοίκηση της ΠΝΟ, με την ανακοίνωση που εξέδωσε, προειδοποιεί την πλευρά των εφοπλιστικών εταιρειών, «να μην τολμήσουν να πειράξουν ή έστω απλά να απειλήσουν τον οποιοδήποτε απεργό ναυτεργάτη, ο οποίος απλά υπακούει στις αποφάσεις του ανώτατου συνδικαλιστικού του Οργάνου και των επί μέρους πρωτοβαθμίων οργανώσεων του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλο τον ναυτεργατικό κόσμο.
 Οι όποιες απεργοσπαστικές προσπάθειες από τον οποιοδήποτε και αν αποπειραθούν θα πέσουν στο κενό αλλά και θα καταγγελθούν δημόσια, ειδικά και επώνυμα», όπως τονίζει η Ομοσπονδία. Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΝΟ καλεί σε συγκέντρωση τα πληρώματα όλων των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, αύριο Παρασκευή στις 10.00 το πρωί στον χώρο απέναντι από τον Αγ. Διονύσιο, στο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου