Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. Ακόμα δεκαοκτώ άνθρωποι χάθηκαν τη νύχτα ανοιχτά της Τουρκίας!...

http://s.nbst.gr/files/1/2015/10/sos-735x459.jpgΕπέβαιναν σε σκάφος με προορισμό την Κάλυμνο
 Δεκαοκτώ άνθρωποι έχασαν τη νύχτα τη ζωή τους ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας όταν βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε με προορισμό την Κάλυμνο, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Άλλοι δεκατέσσερις άνθρωποι, Σύροι, Ιρακινοί και Πακιστανοί, διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Οι διασωθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία και η κατάστασή τους κρίνεται σοβαρή από τις υγειονομικές αρχές.
 Οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από την τουρκική παραθαλάσσια πόλη Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) στη διάρκεια της νύχτας με παλιό σκάφος που ανατράπηκε και βυθίστηκε δύο ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές, σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων. Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 650.000 πρόσφυγες ξεκίνησαν το θαλάσσιο ταξίδι από την Τουρκία με προορισμό τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Την ίδια περίοδο περισσότεροι από 500, στη μεγάλη πλειονότητά τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης.
 Η Άγκυρα και οι Βρυξέλλες κατέληξαν στα τέλη Νοεμβρίου σε συμφωνία που προβλέπει τη χορήγηση βοήθειας ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ προς την Τουρκία σε αντάλλαγμα για τη δέσμευσή της να ελέγξει καλύτερα τα σύνορά της και να συνεργαστεί στη μάχη κατά των διακινητών που επιχειρούν από τις ακτές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου