Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΧΡΗΜΑ. «Άφραγκοι» οι δανειστές – Κρατούν κλειστές τις τράπεζες – Δίνουν λεφτά για να πληρωθούν μόνο τα δικά τους δάνεια!

ekt-eurwΟι δανειστές αποφάσισαν να μείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες καθώς δεν θα δώσουν τα 12 δισ.ευρώ που είχαν υποσχεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και άρα την επαναλειτουργία τους, αλλά θα δώσουν 7 δισ ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στις δόσεις που πρέπει να πληρωθούν εντός του Ιουλίου σε ΕΚΤ και ΔΝΤ για να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός.
 Αν η ελληνική κυβέρνηση περάσει από τη Βουλή σήμερα τα μέτρα και ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο τότε, όπως προτείνει η Κομισιόν, θα δοθεί στην χώρα μας δάνειο – γέφυρα 7 δισ. ευρώ.
 Δύο προϋποθέσεις βάζει η Κομισιόν στην πρόταση της για δάνειο – γέφυρα, ύψους 7 δισ. ευρώ προς την χώρα μας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM). Η πρώτη είναι να περάσουν σήμερα από τη Βουλή οι μεταρρυθμίσεις και η δεύτερη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο. Αν γίνουν αυτά τότε η Κομισιόν, όπως προκύπτει από έγγραφο της, προτείνει το δάνειο των 7 δισ. ευρώ που θα προέλθει από τον EFSM, παρά τις αντιρρήσεις χωρών όπως η Μ. Βρετανία και η Κροατία.

1 σχόλιο: