Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. Άρης Βασιλόπουλος ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ. Η απαντηση του για το γηπεδο της ΑΕΚ...

Ως οπαδικό τερτίπι επιχειρείται να περάσει από διάφορα αθλητικά sites η αντίθεση της δημοτικής αρχής να επιτρέψει την... καταπάτηση του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας στο όνομα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.
 Ο δήμαρχος Ά
ρης Βασιλόπουλος καταγγέλλεται ως "Ολυμπιακός" που δεν θέλει να γίνει το γήπεδο ή ως "νέος Τσίπρας" που επενδύει στο μπλοκάρισμα της κατασκευής της Αγιας Σοφιάς για την πολιτική του ανέλιξη, χτίζοντας το προφίλ του "επαναστάτη δημάρχου που πάει κόντρα στα συμφέροντα και τα κατεστημένα", καθότι βλέπει "μια ευκαιρία ίση ή και μεγαλύτερη από αυτή που είχε ο Αλέξης Τσίπρας το 2006 στον Δήμο της Αθήνας".
Η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ανάπλαση και προστασία του άλσους σχολιάζεται ως ταφόπλακα για τα όνειρα του λαού της ΑΕΚ, με τα σχετικά δημοσιεύματα να στοχοποιούν τον Άρη Βασιλόπουλο, αναφέροντας ακόμα ότι "τώρα θυμήθηκε το γήπεδο". Εντύπωση προκαλεί η σιγουριά για το άδοξο τέλος της προσπάθειας να επιστρέψει η ΑΕΚ σπίτι της, τη στιγμή που η δημοτική αρχή διατείνεται το αντίθετο, εμμένοντας πάντα στην αρχική της θέση.
 "Η δημοτική αρχή, παρά τις διαφωνίες της με το σχέδιο Μελισσανίδη όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουν κάθε τι δυνατό για να αποκτήσει αυτή η ιστορική ομάδα γήπεδο. Από την αρχή, προεκλογικά, είχαμε ταχθεί υπέρ ενός νέου γηπέδου στην πόλη και, παρά το κλίμα έντασης που καλλιεργείται, μπορεί να γίνει και θα γίνει ένα γήπεδο προδιαγραφών UEFA,
 που θα είναι αντάξιο των αναγκών της ομάδας, χωρίς όμως να αποχαρακτηριστεί ούτε ένα μέτρο δασικής έκτασης", ξεκαθαρίζει ευθύς εξ αρχής ο Α. Βασιλόπουλος στην "Α", προαναγγέλοντας, μάλιστα ότι θα ασκηθούν μηνύσεις για την επαναλαμβανόμενη συκοφάντησή του. "Από τον Απρίλη μέσα από συγκεκριμένα οπαδικά έντυπα, έχει φιλοτεχνηθεί ένα ψεύτικο προφίλ μου λόγω των θέσεων των οποίων έχουμε με στόχο να παρουσιαστώ ως εχθρός του κόσμου τη ΑΕΚ", τονίζει. Την ώρα που η δημοτική αρχή παρουσιάζεται ως εχθρός της κατασκευής του γηπέδου "τα χρήματα για την κατασκευή του δεν εμφανίζονται πουθενά από τη διοίκηση της ΑΕΚ", αναφέρει ο Α. Βασιλόπουλος.
 Ερωτήματα ωστόσο, προκύπτουν και από τον ελλιπή φάκελο για την υψομετρική μελέτη που έχει στα χέρια του ο δήμος από τους ιθύνοντες της ΑΕΚ. "Όποιες κι αν είναι οι δικές μας ενστάσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε με βάση τον νόμο. Το μόνο που περνά από τα χέρια μας είναι η υψομετρική μελέτη. Ακόμα και τώρα, όμως, δεν έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Ο φάκελος που προσκόμισαν δεν έχει κανένα νέο στοιχείο σε σχέση με αυτά που απαιτούνταν από την τεχνική υπηρεσία". Μηνύσεις σε ηθικούς αυτουργούς και εκτελεστές Οι εκλογές εντείνουν τις επιθέσεις media και συστήματος προς τη δημοτική αρχή. "Αυτήν τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια από συγκεκριμένους κύκλους να αξιοποιηθεί το θέμα από τις μνημονιακές δυνάμεις, προσθέτοντας στην προεκλογική τους φαρέτρα και το γήπεδο με στόχο να ποδηγετήσουν τον προοδευτικό κόσμο της ΑΕΚ", υπογραμμίζει ο Ά. Βασιλόπουλος.
 Την ίδια ώρα δεν γράφτηκε και δεν ειπώθηκε κουβέντα για την απόπειρα ματαίωσης του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης. Παρά την ένταση που προκάλεσαν οργανωμένες ομάδες 300 ατόμων, σε σημείο που εκτόξευαν καρέκλες προς το προεδρείο, τα γεγονότα υποβαθμίστηκαν και αποδόθηκαν "στις προκλήσεις του δημάρχου".
 Κόντρα όμως στις αντίξοες συνθήκες, έστω κι αν χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ, η συνεδρίαση συνεχίστηκε και πάρθηκε απόφαση για την ανάπλαση και προστασία του άλσους, ως συνέχεια των δράσεων της δημοτικής αρχής για την αναζωογόνηση του χώρου, "που είχε σκοπίμως εγκαταλειφθεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές". Η στάση αυτή του δήμου δεν είναι ουρανοκατέβατη. "Από τον σχηματισμό της παράταξής μας το 2010, κεντρική θέση στο πρόγραμμα μας, έχει η προστασία του άλσους".
 Πέρα από τη μάχη για το περιβάλλον, η δημοτική αρχή δίνει μάχη και για τη διατήρηση των δημοκρατικών αξιών στην περιοχή. Οι επιθέσεις και οι απειλές δεν θα περάσουν. "Έχουν γίνει ήδη μηνύσεις για τις απειλές και τους εκβιασμούς, με την κατάθεση αιτήματος για άρση τηλεφωνικού απορρήτου και διευθύνσεων IP, ενώ θα ακολουθήσουν μηνύσεις και για τους ξυλοδαρμούς". Ο Ά. Βασιλόπουλος και τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη της δημοτικής αρχής, δεν τα κάνουν όλα αυτά γιατί είναι... "γαύροι". Τηρούν απλώς τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις: Και άλσος - στολίδι, και γήπεδο τοπ επιπέδου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου