Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. 2015.Σάμος: Το δράμα του νησιού με το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο!..

«Στη Σάμο έχουμε συμπολίτες μας που είτε πεθαίνουν στο δρόμο αβοήθητοι, είτε μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ή στο νοσοκομείο στο Βαθύ στις καρότσες αγροτικών οχημάτων». Με τα νέα τραγικά περιστατικά των δύο κατοίκων της Σάμου να χάνουν τη ζωή τους περιμένοντας ασθενοφόρο να έχουν συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, φωνή έντονης διαμαρτυρίας υψώνει το Εργατικό Κέντρο του νησιού.
 Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το Εργατικό Κέντρο Σάμου περιγράφει τη δραματική κατάσταση, καθώς ολόκληρο το νησί εξακολουθεί να καλύπτεται από ένα ασθενοφόρο και κάνει λόγο για κοροϊδία από την κυβέρνηση: «Κύριε πρωθυπουργέ, Είμαστε σίγουροι, πως είστε ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο σε σχέση με τη παροχή υγειονομικής περίθαλψης και ιδίως με το ΕΚΑΒ, αφού είναι αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια.
 Η κατάσταση που επικρατεί είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη και εγκληματική εξαιτίας της πολιτικής σας. Αυτό καταδεικνύουν τόσο οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που έχουμε κάνει προς: τη διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου, την κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ, τη Β’ Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, αλλά και προς το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, όσο και το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ (του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας). Είναι πολλαπλά τα θανατηφόρα δυστυχήματα και καθημερινά τα αιφνίδια περιστατικά, όπου το ένα και μοναδικό επανδρωμένο ασθενοφόρο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σαμιώτικου λαού. Η κατάσταση κύριε πρωθυπουργέ είναι σε αντιδιαστολή με τις εξαγγελίες σας. Μας λέτε ότι τα οικονομικά του κράτους προοδεύουν και πάνε καλά, αλλά όχι για όλο το λαό.
 Στη Σάμο έχουμε συμπολίτες μας που είτε πεθαίνουν στο δρόμο αβοήθητοι, είτε μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ή στο νοσοκομείο στο Βαθύ στις καρότσες αγροτικών οχημάτων. Οι σαμιώτες ξέρουν πολύ καλά ότι αν χρειαστούν ασθενοφόρο ή υγειονομική περίθαλψη δεν θα τη βρουν. Είναι αβοήθητοι και γι’ αυτό ευθύνεται η αντιλαϊκή πολιτική για την Υγεία που ακολουθεί η κυβέρνησή σας, αλλά και όλες οι προηγούμενες.
 Είναι η πολιτική που κόβει τη χρηματοδότηση, απολύει εργαζομένους, καταργεί τις προσλήψεις, ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί την υγεία. Ένα αγαθό το οποίο πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλο το λαό. Θεωρούμε κοροϊδία και εξαπάτηση τις εδώ και χρόνια (από το 2010!) εξαγγελίες υπουργών σας, για προσλήψεις τεσσάρων διασωστών για τη Σάμο. Και λέμε κοροϊδία διότι πρώτα απ’ όλα ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και κυρίως ακόμη και όταν ολοκληρωθεί θα είναι πίσω από τις πραγματικές ανάγκες. Οι τέσσερις διασώστες δεν επαρκούν. Απαιτούμε : Άμεσα να στελεχωθεί και να λειτουργήσει αυτόνομα το παράρτημα του ΕΚΑΒ στη Σάμο. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου