Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Kαμία αλλαγή στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 2015....

Kαμία αλλαγή στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 2015Καμία αλλαγή στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης δεν πρόκειται να υπάρξει το 2015, σύμφωνα με όσα υπογραμμίζονται στο μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη μεταξύ της βουλγαρικής κυβέρνησης και των εργατικών συνδικάτων. Στο ίδιο μνημόνιο επισημαίνεται η ανάγκη να βρεθούν μακροπρόθεσμες λύσεις για θέματα που σχετίζονται με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση μέχρι τις 31 Μαρτίου του επόμενου έτους.
 Το μνημόνιο υπέγραψαν η Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Εργατικών Συνδικάτων της Βουλγαρίας (CITUB) και η Συνομοσπονδία Podkrepa. Με το μνημόνιο προβλέπεται, επίσης, η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την πάταξη του φαινομένου της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και η υιοθέτηση άλλων μέτρων για την αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών. Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του υπουργικού συμβουλίου ότι αυτό που αναζητείται είναι μια εθνική συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
 Στη συνάντηση με τα εργατικά συνδικάτα παρέστη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιβάιλο Κάλφιν, ο υπουργός Οικονομικών Βλάνιτσλαβ Γκοράνοφ και η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού Μέντα Στογιάνοβα. Ο κ. Μπορίσοφ επεσήμανε ότι θα έχει συνομιλίες με επικεφαλής πολιτικών κομμάτων για το θέμα αυτό και διαβεβαίωσε ότι οι επαφές με τους εργοδότες θα συνεχιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου