Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ...Τι πληρωνει ο λαος!.....Απο τον δικηγορο ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΜΑ.

Ακριβώς λοιπόν, επειδή ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει και πληρώνει με αίμα τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, του αξίζουν έντιμες εξηγήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να προκαλέσει εκλογες, οφείλει να πει τι ακριβώς θα πράξει αν γινει κυβερνηση, με το χρέος και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.
Τι θα πράξει αν οι ευρωπαίοι απορρίψουν τις προτάσεις του. Επείδη έχουν ακουστεί σκληρές φράσεις και έχουν γινει ακομα σκληρότερες πράξεις απο την πλευρά του, εγω δεν θα ειμαι ακραίος. Ομως θα αναρωτηθώ:
 αν οδηγηθούμε σε αδιέξοδο με τους ευρωπαίους και αναγκαστούμε να διαγράψουμε μονομερως, το χρέος( που έχουν στα χέρια τους τα ευρωπαϊκά κράτη), εύκολα αντιλαμβανόμαστε οτι οδηγούμαστε σε έξοδο απο το ευρώ.
 Δηλαδή σε ενα υποτιμημένο νόμισμα, δηλαδή έχουμε ήδη μια εσωτερική υποτίμηση της τάξης του25% και θα προστεθεί και μια απροσδιόριστη υποτίμηση νομίσματος. Μπορεί κάποιος να διανοηθεί πόση φτώχεια σημαίνει αυτο;
 Ειναι δυνατόν στην περίπτωση αυτη, όσοι έχουν βγάλει κεφαλαία στο εξωτερικό να τα επανεισαγουν αγοράζοντας τις περιουσίες του κοσμάκη αντί πινακίου φακής;
 Δίνω απλά κάποιες δύσκολες διαστάσεις του ελληνικού προβλήματος αφήνοντας τους χαρακτηρισμούς στην Άκρη. Ολοι οφείλουν την αλήθεια. Παντως εγω αν συμβει το κακό σενάριο, δεν θα πω κανέναν οτι ειναι τσολακογλου ή εγκληματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου