Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΗΜΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι επιθυμουν οι γραφικοι τυποι του ΔΝΤ και δεινουν....Ρεσιτάλ παραλογισμού που μονο ΟΡΓΗ εκπεμπει!!!

Σε μια προκλητική απαίτηση προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, βάζοντας «φωτιά» στο επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών.
 Το ΔΝΤ
απαιτεί να μειωθεί ο κατώτατος μισθός και στην Ελλάδα, διότι τον θεωρεί… υψηλόΟι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, που εμφανίζονται αμετανόητοι, στη μελέτη τους με τίτλο «Youth Unemployment in Advanced Economies in Europe: Searching for solutions», υποστηρίζουν ότι το υψηλότερο κόστος εργασίας σχετίζεται με υψηλότερη ανεργία, ειδικά στους νέους, κατά 0,4-1,2 ποσοστιαίες μονάδες.
 Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Το ποσοστό του κατώτατου μισθού σε σχέση με τον μέσο μισθό παρέμεινε απαράλλαχτο για την πλειοψηφία των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ αυξήθηκε στη Γαλλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία. H εξέλιξη αυτή δεν φαίνεται να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση». Οι εμπειρογνώμονες υπογραμμίζουν ότι ο μισθός αυτός των χαμηλά ειδικευόμενων δεν πρέπει να«πλησιάζει πολύ» τον μέσο μισθό που λαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων σε μια οικονομία. Το ΔΝΤ απαιτεί να μειωθεί ο κατώτατος μισθός και στην Ελλάδα, διότι τον θεωρεί… υψηλό.
 Τονίζεται ακόμη ότι το ποσοστό εργαζομένων που δουλεύει υπό καθεστώς προσωρινής απασχόλησης είναι μικρότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Το ΔΝΤ προτείνει, επίσης, για να καταπολεμηθεί η ανεργία των νέων, τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας. Το σκεπτικό του Ταμείου είναι ότι «τα υψηλά επιδόματα μειώνουν τη θέληση για εντατική αναζήτηση εργασίας ή την αποδοχή θέσεων εργασίας».
 Η ωμή πραγματικότητα Σήμερα ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα ανέρχεται στα 586 ευρώ, ενώ ο μέσος στα 1.022. Συνεπώς, ο κατώτατος μισθός αποτελεί το 57% του μέσου μισθού που δίδεται στους εργαζομένους στη χώρα μας. Έρχονται μειώσεις επικουρικών συντάξεων Σε μια αποκάλυψη που αφορά ένα εκατομμύριο συνταξιούχους προέβη το Mega, παρουσιάζοντας έγγραφο-φωτιά για τις επικουρικές συντάξεις. Συγκεκριμένα, το έγγραφο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των επικουρικών ακόμη και από τις αρχές του 2015.
 Όπως προβλέπεται, μπορεί να υπάρξει μείωση των επικουρικών συντάξεων για περίπου 1.050.000 συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής ασφάλισης, ενώ το ψαλίδι ενδέχεται να φθάσει το 7%-8%. Στην εισηγητική έκθεση προς το Δ.Σ. του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης προβλέπονται δύο κατηγορίες εκτάκτων εσόδων. Η μία από αυτές είναι η εξοικονόμηση περίπου 376 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από την περικοπή επικουρικών συντάξεων. Μάλιστα, για να συγκεντρωθεί το εν λόγω ποσό το ψαλίδι στις αποδοχές περίπου ένα εκατ. συνταξιούχων θα είναι της τάξεως του 7% με 8%. Πάντως, από τα αρμόδια υπουργεία ουδείς έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις συντάξεων το 2015, όπως προβλέπεται από τον νόμο 4052/2012 δηλαδή την περιβόητη «Ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου