Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Οι Γερμανοί «επιθύμησαν» την Ελλάδα και την επιλέγουν για τις διακοπές τους...

Οι Γερμανοί «επιθύμησαν» την Ελλάδα και την επιλέγουν για τις διακοπές τουςΠερισσότεροι από 2 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες μετέβησαν στην Ελλάδα με αεροπλάνο την καλοκαιρινή περίοδο, σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία. Πρόκειται για αύξηση 18,6% σε σχέση με το 2013. Όπως γράφει η Deutsche Welle, η επόμενη καλοκαιρινή τουριστική περίοδος έρχεται και όπως όλα δείχνουν θα είναι επιτυχημένη. Όπως επιτυχημένη θεωρείται, βάσει των γερμανικών στατιστικών στοιχείων, και εκείνη του 2014. Φετινός νικητής στην επιλογή προορισμών από Γερμανούς τουρίστες είναι η Ελλάδα.
 «Καμία άλλη χώρα δεν σημείωσε μεγαλύτερη αύξηση το 2014», δηλώνει ο Νόρμπερτ Φίμπιγκ, πρόεδρος της DRV, του μεγαλύτερου γερμανικού συνδέσμου τουρ οπερέιτορ και ταξιδιωτικών γραφείων. Βάσει των στοιχείων της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας 2.060.000 τουρίστες πέταξαν από τη Γερμανία προς την Ελλάδα την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου 2014. Πρόκειται για μια αύξηση 18,6% σε σχέση με το 2013 (1.860.000). Στις πρώτες θέσεις Κρήτη, Ρόδος και Κως Η ανοδική τάση αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και το 2015. Όλοι οι μεγάλοι γερμανικοί tour operator έχουν διευρύνει τις προσφορές τους για την Ελλάδα.
 Μάλιστα, η TUI διαθέτει για τον επόμενο χρόνο 10% περισσότερες αεροπορικές θέσεις στις πτήσεις για την Ελλάδα από ό,τι φέτος. Δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί είναι τα νησιά, προπαντός η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως. Η Ελλάδα σημειώνει αυτή τη θεαματική αύξηση τουριστών από την Γερμανία παρά την ανάκαμψη του τουρισμού στην Αίγυπτο. Μια πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι σε αντίθεση με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς οι τιμές στην Ελλάδα παραμένουν σταθερές.
 Ίσως όμως η εξήγηση να είναι πιο κοινότυπη και να ισχύει αυτό που πιστεύει το στέλεχος της μεγάλης τουριστικής επιχείρησης DER Touristik, Ρενέ Χέρτσογκ: «Οι Γερμανοί απλώς αποθύμησαν την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου